6:3: legyőzték az angolokat, majd metróval hagyták el a Wembleyt

Vágólapra másolva!
2020.11.25. 08:27
67 évvel ezelőtt, 1953. november 25-én a magyar labdarúgó-válogatott 6:3-ra nyert Anglia ellen a londoni Wembley Stadionban. Ezzel Puskásék 90 éves hazai veretlenségüktől fosztották meg az angolokat. A meccs az Évszázad mérkőzéseként vonult be a sporttörténelembe. Az Origo most egy olyan epizódot idéz fel, amelyet talán még soha nem írt meg senki.

 

Szepesi György amellett, hogy a Magyar Rádióban közvetítette a mérkőzést, a kor egyik napilapjában, az Esti Budapestben is beszámolt a londoni eseményekről. Az Arcanum segítségével most mi is belelapoztunk az Esti Budapest 1953. november 26-i számába, ahol a következőket olvastuk:

„Néhány órával a mérkőzés után megismerkedtünk az igazi londoni köddel. A köd kivárta, míg befejeződik az évszázad mérkőzése és szürke gomolyagként borult rá a városra. A gépkocsiforgalom úgyszólván teljesen leállt és a magyar csapat tagjainak nagy része földalattival utazott vissza a Wembleyből a város központjába” – írta Szepesi.

Erről azért megnéztem volna egy filmet. A Wembley magyar hősei átöltöznek, kisétálnak a földalattihoz, elvegyülnek az utasok között, majd a metróval visszamennek a szállodába. Csodálatos történet, annyi szent.

A teljes történetet az Origón olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik