Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.08.20 19:57 Frissítve: 2011.04.08 00:03

Felemás mérkőzésen döntetlennel készült a Koeman-csapat Dánia ellen

Nem kezdett rosszul a Montenegró elleni mérkőzésen a magyar válogatott. Az első félidő közepén Priskin Tamás a magyar csapatnak szerzett vezetést, ám a félidő végén jött a hidegzuhany, majd a fordulás után újabb. Hajnal Tamás ugyan kétszer egyenlített, ám a sok védelmi hiba miatt nem győzhetett a magyar válogatott. Sok javítani való van még a Dánia elleni vb-selejtezőig.

Hajnal (10) és Jovetics (8): négy gól
Fotó: MTI
Hajnal (10) és Jovetics (8): négy gól

Feltétlen és örök tanulság, hogy a félidők végén és elején jobban kell koncentrálni, és nem szabad könnyű gólokhoz juttatni az ellenfelet. Mert a montenegróiak elleni mérkőzés kevesebb hibával bizony nyerhető lett volna.

No, nem azt sajnáljuk, hogy Dzsudzsák Balázs rögtön az első percben éles szögből tüzelt, és Vukaszin Polekszics szögletre öklözött (bár a tavaly márciusi Montenegró elleni mérkőzésen ilyenkor már vezettünk Priskin Tamás góljával), hanem sokkal inkább a félidő végén és a második játékrész elején történteket…

Az első félidő eleje ugyanis a mienk volt. Nem mostuk le ugyan a pályáról az ellenfelet, ám tudatosabbnak és összeszedettebbnek tűnt a magyar csapat játéka. Priskin Tamás gólja után azonban feljött az ellenfél, és Sztevan Jovetics lehetőségénél már csak a szerencse mentette meg a válogatottat a góltól.

A fiatal "suhanc" – aki amúgy már tizennyolc évesen nyolcmillió eurót (!) ért a Fiorentinának – második lehetőségénél már nem hibázott. Igaz, a Mirko Vucsinics által kiharcolt büntetője után inkább az lett volna a meglepetés, ha hibázik. A négy éves szünet után újra címeres mezt öltő Babos Gábor nem tudott hárítani, bár rajta volt, 1–1, a félidő utolsó másodperceiben...

Hidegzuhany a szünet előtt, aztán újabb a sípszó után. Simon Vukcsevics találatára szerencsére hamar jött a válasz Hajnal Tamás góljával, de ekkor már eszünkbe jutottak Erwin Koeman szavai, miszerint jó volna, ha nem kapnánk gólt Zoran Filipovics együttesétől.

ERWIN KOEMAN A MECCS UTÁN

"Nagyon jó csapat ellen játszottunk, sok nehézséget okozott az ellenfél, főleg a védelemnek. Könnyű gólokat kaptunk, ezen – is – kell javítani, bár rövid idő alatt elég nehéz lesz. A dánok elleni kezdőcsapat már nagyvonalakban megvan a fejemben, néhány kérdéses pont azonban még van."
A terv mindenesetre nem jött össze… Jovetics a második félidő közepén már a harmadikat lőtte, és a védelmi hiányosságok szembetűnőek voltak (2–3).

A magyar csapat szerencséje, hogy a montenegrói védelem is rendesen kiszolgálta a válogatottunkat, és ezeket a bizonytalanságokat a Koeman-csapat is kihasználta és a végén Halmosi Pétert gázolta el tizenegyest érően a DVSC kapusa, az újabb büntetőt a csapatkapitányi karszalagot viselő Hajnal Tamás értékesítette, ezzel döntetlenre mentve a meccset.

Legközelebb szeptember 6-án Dánia ellen már tétmérkőzést, világbajnoki selejtezőt játszik a válogatott. A hátralévő időben van min javítani: a Montenegró elleni mérkőzés szolgált pozitívumokkal és negatívumokkal egyaránt. Az északiak ellen több kell majd, ezt bizton állíthatjuk.

VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS

VÉGEREDMÉNY
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 3–3 (1–1)
Helyszín: Puskás-stadion
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Richard Havrilla (szlovák)
Asszisztensek: Ondrej Brenza, Peter Likavszky (szlovákok)
A KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG MONTENEGRÓ
Babos Polekszics
Szélesi Verotics
Vanczák Tanaszijevics
Juhász Batak
Lőw V. Bozsovics
Tóth B. Boskovics
Vadócz Vukcsevics
Dzsudzsák Pekovics
Hajnal Drincsics
Huszti Jovetics
Priskin Vucsinics
Szövetségi kapitány Szövetségi kapitány
Erwin Koeman Zoran Filipovics

Gólszerző: Priskin (29.), Hajnal (55., 88., 11–es), ill. Jovetics (45., 11–es, 68.), Vukcsevics (51.)
Csere: Tóth B. helyett Vass Á. (46.), Juhász helyett Tímár (61.), Huszti helyett Halmosi (69.), Priskin helyett Rudolf (69.), Lőw helyett Bodor (80.), Szélesi helyett Bodnár (80.) ill. Vukcsevics helyett Burjanovics (66.), Vucsinics helyett Balovics (74.), Zverotics helyén Jeknics (84.), Bozsovics helyett Bogavac (91.)
Sárga lap: Tanaszijevics (13.), Tóth B. (25.), Bozsovics (28.), Vanczák (45.), Dzsudzsák (80.), Jeknics (85.), Polekszics (87.)
2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.