Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.03.19 13:45 Frissítve: 2011.08.26 00:09

Gera Zoltán nem lesz ott a szlovénok elleni barátságos meccsen

Gera Zoltán újszülött kislánya miatt marad ki a Szlovénia ellen készülő válogatott keretből. Két újonc is lehetőséget kap Várhidi Péter szövetségi kapitánytól a bizonyításra, Tímár Krisztián és Orosz Péter először kapott meghívót a keretbe. Ferenczi István 2005 után újra pályára léphet címeres mezben.

Várhidi Péter kijelölte a Szlovénia ellen készülő válogatott keretet
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Várhidi Péter kijelölte a Szlovénia ellen készülő válogatott keretet
Gera Zoltánnak kislánya született múlt pénteken, ezért kihagyja a válogatott jövő szerdai, Szlovénia elleni barátságos mérkőzését. A nemzeti tizenegy legrutinosabb tagja nem akarja magára hagyni feleségét és újszülött kislányát, Hannát.

Az összetartáson két újonc is részt vesz: Tímár Krisztián, az angol Plymouth légiósa és Orosz Péter, az osztrák Innsbruck játékosa is először szerepel a keretben.

A Barnsley magyar futballistája, Ferenczi István 2005 után került újra a válogatott keretébe. A játékos az utóbbi időben remek teljesítményt nyújt csapatában, az emlékezetes Chelsea elleni FA-kupa-sikerhez is nagyban hozzájárult.

A válogatott játékosai vasárnap találkoznak Budapesten, majd egy sajtótájékoztatót követően Hévízre utaznak, és ott készülnek fel a mérkőzésre.

A szlovének elleni barátságos mérkőzést jövő szerdán 18 órakor Zalaegerszegen rendezik.

A VÁLOGATOTT KERET

Kapusok: Fülöp Márton (Sunderland), Balajcza Szabolcs (Újpest)
Védők: Csizmadia Csaba (Mattersburg), Juhász Roland (Anderlecht), Szélesi Zoltán (Strasbourg), Tímár Krisztián (Plymouth ), Vaskó Tamás (Bristol City), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Hajnal Tamás (Karlsruhe), Tőzsér Dániel (AEK), Vass Ádám (Brescia), Zsidai László (MTK), Buzsáky Ákos (QPR), Huszti Szabolcs (Hannover), Halmosi Péter (Plymouth), Vadócz Krisztán (NEC)
Támadók: Ferenczi István (Barnsley), Orosz Péter (Wacker Innsbruck), Priskin Tamás (Preston), Dzsudzsák Balázs (PSV)
2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.