HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.12 10:08 Frissítve: 2012.03.16 02:40

A jó kedélyű Grosics Gyula elhagyhatta a Kútvölgyi Kórházat

Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa kedden délelőtt elhagyhatta a Kútvölgyi úti kórházat, és annak ellenére jó körérzetnek örvend, hogy az elmúlt hetekben saját elmondása szerint tizenkét kilót fogyott, és még most sincs étvágya. A sportembert tüdőproblémákkal kezelték, múlt szerdáig az intenzív osztályon, azóta a belgyógyászaton feküdt.

Grosics Gyula február 4-én töltötte be 82. életévét
NS-archív (Czerkl Gábor)
Grosics Gyula február 4-én töltötte be 82. életévét
Grosics Gyula Fradi-címeres melegítőben nyilatkozott kedden a médiának, és derűsen mondta, már alig várja, hogy játékengedélyt kapjon.

„Teljesen szabályos igazolás történt” – jegyezte meg az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes egykori futballista.

Grosics Gyula február 4-én töltötte be 82. életévét, a Ferencváros akkor szerződtette őt meglepetésként. Ennek előzménye, hogy 1962-ben azért vonult vissza, mert nem engedték, hogy a Ferencvároshoz igazoljon. Ez most negyvenhat év elteltével teljesült.

„A születésnapomra egyáltalán nem emlékszem, öt nap teljesen kiesett az életemből. Nem voltam kómában, de nem is voltam észnél” – jegyezte meg ugyanakkor Grosics.

A legendás labdarúgó január 24-én került kórházba, miután kilyukadt a tüdeje. A helyzet annyira súlyos volt, hogy azonnali életmentő műtéten esett át.

„Az erős köhögési rohamok miatt szakadt fel a tüdeje. Ebben a korban ugyanis már kevésbé tágul rugalmasan ez a szerv. Gyula túl sokáig 'hősködött' otthon, hosszú ideig nem akart bejönni a kórházba” – állította dr. Pénzes István professzor, a sportember kezelőorvosa és barátja.

Grosics Gyulát jövő héten konzultációra várják.

„Nem érzem az ételek ízét, de tudom, hogy vissza kell nyernem a korábbi testsúlyomat. Talán az otthoni koszt javít a helyzeten” – jegyezte meg a legenda arra a kérdésünkre, hogy megvan-e a megfelelő étvágya ahhoz, hogy minél hamarabb visszanyerje az erejét.

Grosics Gyula jó kedélyű volt a médiabeszélgetés során, és még „célokat” is megfogalmazott önmaga számára.

„Azt kértem a jóistentől, engedje megélnem azt, ami nemcsak az én ügyem, és amire most egy egész ország, egy egész nép vágyik” – jegyezte meg, utalva a nemzetről és a politikáról alkotott, soha nem titkolt véleményére.
2019.02.14 08:58:43

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A kapitány a közelgő Eb-selejtezőről, a kibővült körről és a nagykövet segítségéről is beszélt.

2019.02.13 23:45:06

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Végh Antal éppúgy a szocializmus egyik furfangos szelepe volt, ahogy a műfajában nála klasszisokkal tehetségesebb Hofi Géza is. Még az sem véletlen tán, hogy Hofi a futballt mint témát vele egy időben »találta meg«.

2019.02.13 23:14:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.02.08 15:23:26

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

Tarlós István főpolgármester Kocsis Sándorról, Varga Zoltánról, gombfociról, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságról.

2019.02.05 09:44:27

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

Közeleg a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb – és közeleg a selejtezők rajtja is.