Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.07 17:53 Frissítve: 2011.12.21 02:42

Egyhangúlag elfogadták az MLSZ 1,86 milliárdos költségvetését

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén egyhangúlag elfogadta az idei, 1,86 milliárd forintos költségvetést, és 44 milliós adózás előtti eredménnyel tervezi zárni az évet.

Füzesi Zsolt (balra) távozott az MLSZ-ből, Kisteleki István (középen) maradt
M. Németh Péter (archív)
Füzesi Zsolt (balra) távozott az MLSZ-ből, Kisteleki István (középen) maradt
Az MLSZ tájékoztatása szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 400 ezer dolláros támogatást nyújt az OLLÉ műfüves pályaépítési programhoz.

Változás történt a főtitkári poszton: Füzesi Zsolt kérte felmentését és versenyigazgatóként folytatja a munkát, utódja Ökrös András, aki eddig a szövetség gazdasági igazgatója volt.

A testület csütörtöki ülésén arról is döntött, hogy az évi rendes közgyűlésre május 12. és 16. között kerül sor, a végleges időpontot később jelölik ki.

Jóváhagyta a testület a REAC, a Tatabánya és a Paks arra vonatkozó kérését, hogy - mivel pályájuk nem alkalmas esti mérkőzés rendezésére - Sopronban, Székesfehérváron vagy Budapesten, illetve Pécsen játsszák tavaszi bajnoki találkozóikat.

Az ülésen elhangzott: Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke levelében azt szorgalmazza, hogy a tagországok maradéktalanul juttassák érvényre az UEFA zéró toleranciát meghirdető álláspontját a mérkőzéseket kísérő nemkívánatos jelenségek visszaszorítása érdekében. (MTI)

Az utóbbi időben többen is betöltötték a főtitkári posztot a szövetségben, Füzesi, mielőtt végleges megbízást kapott volna, átmeneti jelleggel többször is.

Berzi Sándortól 2006. márciusának végén köszöntek el, az őt ténylegesen váltó - ideiglenesen Füzesi látta el a főtitkári teendőket -, májusban érkező Kmetty Ildikó magánjellegű problémákra hivatkozva távozott novemberben.

A szövetségben - két év kihagyással - több mint másfél évtizedik dolgozó Berzi nemzetközi igazgatónak lett kinevezve, Kmetty távozásának okát nem részletezték a felek.

Utóbbi utóda Bérczy Balázs lett, akit Kisteleki István MLSZ-elnök javaslatára visszahívtak posztjáról, annak ellenére, hogy a sportvezető a váltás után azt nyilatkozta: a volt válogatott játékos kiváló munkát végzett.
2019.09.13 21:33:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A drukker ilyen, ilyennek is kell lennie – a végletek emberének. Olyannak, amilyennek a legendás osztrák futballvezér, Hugo Meisl látta egykori honfitársainkat: a magyarok vagy temetnek vagy lakodalmat ülnek.

2019.09.11 20:54:38

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA-szabályozás sem tudja felülírni az érzelmeket.

2019.09.10 20:04:39

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

NS-VÉLEMÉNY. Honnan ez a szenvedély?

2019.09.10 14:04:22

Magyar válogatott MAROSI GERGELY

107 mérkőzés, 3 fordítás, avagy ha bajba kerülünk, akkor ritkán vágjuk ki magunkat belőle. Értékelés.