HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.22 16:08 Frissítve: 2011.02.17 00:03

Várhidi Péter mellett tette le a szavazatát az MLSZ elnöksége

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége majdnem ötórás ülésén döntött: Várhidi Péter marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Noha a szakember szerződése december 31-én lejárt, az újabb kontraktus visszamenőleg 2008. január 1-jével indul majd.Várhidi Péter nyilatkozata a kinevezése után

Nem kell búcsút intenie a válogatottnak
Németh Ferenc
Nem kell búcsút intenie a válogatottnak
Várhidi megbízatása eredetileg 2007. december 31-én lejárt, azóta hivatalosan nincs szakvezetője a nemzeti együttesnek.

Kisteleki István az utóbbi hetekben nyilvánvalóan több külföldi edzővel is tárgyalt, de jó ideig nem sikerült mindkét felet kielégítő megállapodást kötnie egyikkel sem.

A szövetségi kapitány személyére eredetileg a múlt héten tett volna javaslatot Kisteleki, azonban a keddi tanácskozás előtt három nappal úgy döntött, hogy egy héttel későbbre hívja össze az elnökséget, mert időre van szüksége.

Az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón Kisteleki István elnök elmondta, a nyár elején külföldi szakember érkezhet az MLSZ-hez, de arra nincs felhatalmazása,. hogy elárulja a „jelölt” nevét és esetleges funkcióját (szinte bizonyos, hogy sportágfejlesztési igazgató lenne - a szerk.). Így előfordulhat, hogy a titokzatos edző váltja Várhidi Pétert, de az sem kizárt, hogy más munkakörbe kerül.

A szövetség első számú vezetője szerint Várhidi Péter örült a megbízatásnak. A szakvezető egyébként határozatlan idejű szerződéssel rendelkezik a szövetséggel, azt terjesztették ki a kapitányi tisztségre. Kisteleki István szerint Várhidi Péternek sok előnye származhat a megbízatásból, európai szinten is versenyképes edzővé képezheti magát, az MLSZ támogatást nyújt külföldi képzési útjaihoz, nyelvtanulásához.

Kisteleki István elárulta: a mai ülésen Várhidi Péter volt az egyedüli jelölt. Vagyis nem születhetett egetverő szenzáció…

Az MLSZ elnöke arról is beszélt, hogy a magyar föderáció remek kapcsolatot ápol a német társszervezettel, így jövőre hazánkba látogat a 2006-os világbajnokság harmadik helyezettje.

A szövetség elnöksége elfogadott egy jelszót is: „Tudást kell hozni a magyar labdarúgásba.”

„Ez a tudás nincs jelen a magyar futballban, ezért importálni kell. Idén átadjuk Telkiben azt az edzőközpontot, amely 3-4 milliárd forint bevételt hozhat az MLSZ-nek, olyan szakemberekre van szükség, akik ki tudják aknázni az itteni lehetőségeket” – mondta Kisteleki.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az üzleti életben ismert Veres Tibort megválasztották az MLSZ tanácsadó testületének elnökének, Szabó László pedig az MLSZ elnökének kabinetfőnöke lett.

Róth Antal szövetségi edző megbízatása december 31-én lejárt az U21-es válogatottnál, utódjáról (?) a következő elnökségi ülésen döntenek.
2019.02.14 08:58:43

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A kapitány a közelgő Eb-selejtezőről, a kibővült körről és a nagykövet segítségéről is beszélt.

2019.02.13 23:45:06

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Végh Antal éppúgy a szocializmus egyik furfangos szelepe volt, ahogy a műfajában nála klasszisokkal tehetségesebb Hofi Géza is. Még az sem véletlen tán, hogy Hofi a futballt mint témát vele egy időben »találta meg«.

2019.02.13 23:14:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.02.08 15:23:26

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

Tarlós István főpolgármester Kocsis Sándorról, Varga Zoltánról, gombfociról, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságról.

2019.02.05 09:44:27

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

Közeleg a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb – és közeleg a selejtezők rajtja is.