HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.06 15:55 Frissítve: 2011.10.06 02:46

A selejtezőben Dánia ellen kezd és zár a magyar labdarúgó-válogatott

A dán fővárosban, Koppenhágában elkészítették a 2010-s, dél-afrikai rendezésű labdarúgó-világbajnokság európai 1-s csoportjának menetrendjét. Az 1-s csoportba került besorolásra a magyar válogatott is, amely 2008. szeptember hatodikán, Dánia ellen hazai pályán kezdheti meg a küzdelmeket. Idén ősszel további három mérkőzést játszunk még, majd 2009 tavaszán újabb két mérkőzésre kerítünk sort. Az őszi hajrá viszont pokolian nehéznek ígérkezik: fogadjuk a svédeket és a portugálokat, majd minket látnak vendégül Portugáliában és zárásképpen Dániában.

Hajnál Tamásék vb-selejtezős menetelését a dánok foglalják keretbe
Czagány Balázs
Hajnál Tamásék vb-selejtezős menetelését a dánok foglalják keretbe
Mint egy álom!, olvashatjuk a Magyar Labdarúgó-szövetség, az MLSZ hivatalos honlapján, az mlsz.hu internetes oldalon a minősítést a menetrendre célozva.

Továbbá megtudhatjuk azt is, hogy a vártnál gyorsabban alakult ki a menetrend, illetve júniusban nem kell tétmeccsen pályára lépnünk, amely időszak már évek, lassan évtizedek óta a magyar futball Achilles-sarka.

„Nagy sportdiplomáciai sikerként értékelhetjük a mai egyeztetés eredményét - foglalta össze véleményét dr. Bienerth Gusztáv, az MLSZ nemzetközi igazgatója, aki Kisteleki István elnök társaságában volt jelen a koppenhágai összejövetelen. - Roppant fontos számunkra, hogy nem kell 2009 júniusában pályára lépnünk, mint ahogy az is, hogy szeptemberben két olyan válogatottat láthatunk egymás után vendégül, amelyek a világ elitjébe tartoznak. A forgatókönyvvel kapcsolatos legszebb elképzeléseink váltak valóra!”

„Nem rossz – így Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke -, sőt, igen jónak tűnik a programunk! Nagyon bízom abban, hogy ez a számunkra előnyös menetrend a megszerzett pontokban is megmutatkozik majd. Személyes emlékeim vannak játékosként, és sajnos negatívak, mind a dánok, mind a svédek elleni egykori vb-selejtezőkről. Őszintén remélem, hogy azokért a múltbeli kudarcokért is sikerül visszavágnunk…”

„Első hallásra nagyon-nagyon jónak ítélhetjük ezt a menetrendet - véleményezett Mészöly Kálmán -, s ennek, őszintén hiszek benne, az eredményekben is jelentkezni kell majd. Többször voltam olyan egyeztetésen, mint ez a koppenhágai volt, tudom, hogy milyen nehéz a mostanihoz hasonlóan jól kijönni a rendszerint nagyon heves vitákból. Ezután már „csak” arra van szükség, hogy összeálljon egy jó csapatunk!”

„A vége nagyon jó, az elején a svédeket, ha rajtam áll, szívesen elkerültem volna idegenben, de összességében minden az elképzeléseink szerint alakult - értékelt Várhidi Péter. - Az, hogy idén ne kelljen játszanunk idegenben a csoport valamelyik favoritjával, eleve képtelenségnek számított. Az is kedvező számunkra, hogy a két, viszonylagosan gyengébbnek tartott ellenfelünk közül a papíron jobb albánokkal kerülünk szembe hazai pályán, mindjárt az őszi nyitány során.”

A magyar labdarúgó-válogatott vb-selejtezős programja:
2008-ban
szeptember 6. Magyarország-Dánia
szeptember 10. Svédország-Magyarország
október 11. Magyarország-Albánia
október 15. Málta-Magyarország
2009-ben
március 28. Albánia-Magyarország
április 1. Magyarország-Málta
szeptember 5. Magyarország-Svédország
szeptember 9. Magyarország-Portugália
október 10. Portugália-Magyarország
október 14. Dánia-Magyarország
2019.03.20 23:21:33

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.03.20 23:13:44

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Arany középút nincs, mint ahogy a válogatottnak sincs, hiszen vagy továbbjut, vagy nem.

2019.03.20 12:21:27

Magyar válogatott BABJÁK BENCE (Dugopolje)

A 65. perctől emberhátrányban játszott a magyar csapat, de a döntetlen így is meglett.

2019.03.19 15:34:53

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az InStat számainak segítségével megnéztük a két válogatott fontosabb mutatóit – van miben fejlődnünk.

2019.03.19 19:44:25

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem egy futballmeccs dolga, hogy eldöntse, kinek van igaza.