Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.21 17:48 Frissítve: 2012.04.28 02:41

Gera Zoltánt nem tiltja el az Európai Labdarúgó-szövetség

Nem tiltja el az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága Gera Zoltánt, aki az elmúlt héten, szerdán piros lapot kapott a magyar válogatott Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőjén – adta hírül az Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja. Michel Platini az UEFA elnöke már kedden is megígérte Kisteleki Istvánnak, hogy mindent megtesz a magyar labdarúgás igazának érdekében.

Gera Zoltán (jobbra) legalább annak örülhet, hogy Málta ellen játszhat
Gera Zoltán (jobbra) legalább annak örülhet, hogy Málta ellen játszhat
A Törökország ellen kapott piros lap ellenére nem tiltja el Gera Zoltánt az UEFA, mely döntéssel a szervezet némileg kárpótolja a magyar nemzeti csapatot azért, hogy a múlt héten szerdán Stuart Dougal játékvezető a mérkőzés eredményét befolyásoló hibás döntést hozott. Így a huszonnyolc éves játékos szerepelhet a Málta elleni Európa-bajnoki selejtezőn, október 13-án.

A törökök elleni találkozón a skót bíró a hatvanharmadik percben csúnyán elnézte a történteket. Ekkor Gera Zoltán tolta meg a labdát az ellenfél kapusa mellett, aki szabálytalankodott ellene. Ennek ellenére Dougal tizenegyes helyett a magyar játékosnak adott sárga lapot, és mivel a West Bromwich középpályásának ez volt a második, így a magyar nemzeti csapat emberhátrányba került, és egy esetleges egygólos vezetés helyett összeroppant, majd 3-0-ra kikapott.

Az eset másnapján Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke levelet is írt Michael Platininek, az UEFA első emberének, és kérte a sportvezetőt, hogy ebben a kivételes esetben legalább az ilyenkor szokásos automatikusan járó eltiltást töröljék.

A két szövetség elnöke kedden, Helsinkiben személyesen is tárgyalt erről és Michel Platini már akkor is jelezte, hogy mindent megtesz a magyar labdarúgás igazának érdekében.

„Magától értetődő volt, hogy a legmesszebbmenőkig ki kell állnunk az igazunk mellett, és ezt az UEFA döntése is minden szempontból igazolja - nyilatkozta Kisteleki István az mlsz.hu-nak. - Ugyanakkor meggyőződésem és ez ennek az esetnek a szerencsére pozitív tanulsága, hogy - mint eredményeink is bizonyítják - jó úton járunk, hogy labdarúgásunk visszaszerezze nemzetközi tekintélyét. A történtek segítséget nyújthatnak abban is, hogy futballunk évtizedek óta tartó kedvezőtlen megítélése itthon is a lehető legjobb irányban változzon.”
2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.