HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.21 17:48 Frissítve: 2012.04.28 02:41

Gera Zoltánt nem tiltja el az Európai Labdarúgó-szövetség

Nem tiltja el az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága Gera Zoltánt, aki az elmúlt héten, szerdán piros lapot kapott a magyar válogatott Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőjén – adta hírül az Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja. Michel Platini az UEFA elnöke már kedden is megígérte Kisteleki Istvánnak, hogy mindent megtesz a magyar labdarúgás igazának érdekében.

Gera Zoltán (jobbra) legalább annak örülhet, hogy Málta ellen játszhat
Gera Zoltán (jobbra) legalább annak örülhet, hogy Málta ellen játszhat
A Törökország ellen kapott piros lap ellenére nem tiltja el Gera Zoltánt az UEFA, mely döntéssel a szervezet némileg kárpótolja a magyar nemzeti csapatot azért, hogy a múlt héten szerdán Stuart Dougal játékvezető a mérkőzés eredményét befolyásoló hibás döntést hozott. Így a huszonnyolc éves játékos szerepelhet a Málta elleni Európa-bajnoki selejtezőn, október 13-án.

A törökök elleni találkozón a skót bíró a hatvanharmadik percben csúnyán elnézte a történteket. Ekkor Gera Zoltán tolta meg a labdát az ellenfél kapusa mellett, aki szabálytalankodott ellene. Ennek ellenére Dougal tizenegyes helyett a magyar játékosnak adott sárga lapot, és mivel a West Bromwich középpályásának ez volt a második, így a magyar nemzeti csapat emberhátrányba került, és egy esetleges egygólos vezetés helyett összeroppant, majd 3-0-ra kikapott.

Az eset másnapján Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke levelet is írt Michael Platininek, az UEFA első emberének, és kérte a sportvezetőt, hogy ebben a kivételes esetben legalább az ilyenkor szokásos automatikusan járó eltiltást töröljék.

A két szövetség elnöke kedden, Helsinkiben személyesen is tárgyalt erről és Michel Platini már akkor is jelezte, hogy mindent megtesz a magyar labdarúgás igazának érdekében.

„Magától értetődő volt, hogy a legmesszebbmenőkig ki kell állnunk az igazunk mellett, és ezt az UEFA döntése is minden szempontból igazolja - nyilatkozta Kisteleki István az mlsz.hu-nak. - Ugyanakkor meggyőződésem és ez ennek az esetnek a szerencsére pozitív tanulsága, hogy - mint eredményeink is bizonyítják - jó úton járunk, hogy labdarúgásunk visszaszerezze nemzetközi tekintélyét. A történtek segítséget nyújthatnak abban is, hogy futballunk évtizedek óta tartó kedvezőtlen megítélése itthon is a lehető legjobb irányban változzon.”
2019.03.18 16:01:33

Magyar válogatott FARKAS MÁTÉ

10 ezer horvát fanatikus is jött volna Budapestre • „Gyere és üdvözöld a vb-ezüstérmest és a világ legjobb játékosát!”

2019.03.19 08:32:04

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

„Nyugodtan be lehet tenni a gyereket a szlovákok vagy a horvátok elleni selejtezőn.”

2019.03.18 21:48:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.03.18 22:52:25

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ha jó volt, játszott, ha nem, akkor nem.

2019.03.17 23:48:24

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

A Felvidéken nincs ellenséges hangulat a magyarokkal szemben; csütörtökön nem várható szurkolói vonulás, de okmányellenőrzés igen.