HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.08.03 11:28 Frissítve: 2012.01.15 02:42

Várhidi Péter Filkort és Komant is hívná, ha ők hagynák magukat

Augusztus 22-én, a Várhidi Péter szövetségi kapitány által irányított magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen fogadja a tavaly világbajnoki címet szerző olasz nemzeti együttest. A magyar szakember keretébe két olyan fiatal tehetség, Filkor Attila és Koman Vladimir meghívását is tervezi, akik éppen olasz klubban szerepelnek, ám az érintettek egyelőre különböző okokból ódzkodnak a lehetőségtől.

HIRDETÉS
Filkor Attila egy lehetőségtől eltekintve a válogatottban jobbára csak az edzéseken mutathatta meg képességeit
Meggyesi Bálint
Filkor Attila egy lehetőségtől eltekintve a válogatottban jobbára csak az edzéseken mutathatta meg képességeit
A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN FILKOR ATTILA ÉS KOMAN VLADIMIR NYILATKOZATÁT IS OLVASHATJÁK!
A 19 éves Filkor az Internazionale játékosa, aki év elején már bemutatkozhatott a magyar válogatottban: tagja volt a ciprusi tornán a letteket 2-0-ra legyőző alakulatnak.

Filkor a 2006-2007-s szezonban az Inter primavera-keretébe tartozott, de azért már edzhetett néhányszor a felnőttekkel és Olasz Kupa mérkőzéseken is debütálhatott.

Ha nem is nehezedett Várhidi kapitányra óriási nyomás Filkor behívásával kapcsolatban, a szakembernek keményen ki kellett állnia a megelőlegezett bizalomért a játékos irányába. Aki a későbbiek folyamán már nem kapott lehetőséget a bizonyításra, bár mindvégig a keret tagja volt.

Filkor helyzete azonban a nyáron alapjaiban látszik megváltozni, mármint az Interen belül. A társak már nem egy jópofa, tehetséges fiatal látnak benne, hanem egy riválist, fogadtatása az edzéseken ennek megfelelő.

A magyar azonban állja a kihívást, ennek bizonyítékaként Roberto Mancini számított játékára a hétvégi, londoni tornán, ahol az Arsenal, a Valencia és a Manchester United volt az olasz bajnok ellenfele. Filkor az „ágyúsok” ellen kezdőként végig a pályán volt, a „vörös ördögök” elleni találkozón csereként kapott 15 percet. A magyar légiós játékát még a kék-feketék elnöke, Massimo Moratti is dicsérte.

Mindezek után a játékos úgy érzi: a bajnoki nyitány előtt néhány nappal nem lenne okos dolog, ha otthagyná olasz klubját, amikor ilyen pozíciót harcolt már ki magának. Főként nem úgy, hogy a válogatottban eddig egyetlen alkalomtól eltekintve a padot koptatta, vagy még azt sem…

Filkor Attila a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatot, az interjút a pénteki számban olvashatják.

Ha nem is kísértetiesen, de hasonló Koman Vladimir helyzete is. Korosztályos válogatottjaink alapembere a Sampdoria játékosa, a 2006-2007-s idényben ő már a Serie A-ban is bemutatkozhatott. Ennek ellenére Várhidi Péter nem látta indokoltnak meghívását.

Ellenben most már számítana Komanra a szakember, ám az érintett egyáltalán nem rohan kezét-lábát törve. Sőt, kifejezetten ódzkodik a lehetőségtől, hogy bemutatkozzon a felnőttválogatottban. De vajon miért?

Koman és édesapja is arra utaló nyilatkozatot adott, hogy a tehetséges középpályás neve már az ukránoknál is felvetődött. A magyar állampolgárságú, de ukrán nemzetiség játékos akár Oleg Blohin csapatát is erősítheti a jövőben.

Ezzel kapcsolatban azonban a korábbi aranylabdás, jelenleg ukrán szövetségi kapitány úgy nyilatkozott: nem hallott még a Sampdoria játékosáról. Ezt erősítette meg Hrihorij Szurkisz, az ukrán szövetség első embere, aki kizártnak tartja, hogy az ő tudta nélkül bárki is felajánlotta volna a honosítás lehetőségét Komannak.

Várhidi Péter egyelőre még csak keresi a lehetőséget, hogy személyesen beszéljen a Samp magyar légiósával, akit viszont a Nemzeti Sportnak már sikerült elérnie. Koman nyilatkozott is a történtekről, amelyet ugyancsak a pénteki számban olvashatnak.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.25 10:14:52

Magyar válogatott MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY

Aktivizáltuk Kleinheislert; pontosabb támadópasszok – az InStat számait elemeztük.

2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS