Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.04.18 11:46 Frissítve: 2012.01.18 02:46

Lengyelország és Ukrajna rendezheti a 2012-es kontinenstornát

A lengyel, ukrán közös pályázatot részesítette előnyben az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának 12 szavazásra jogosult tagja Cardiffban, ahol magyar idő szerint szerda déli 12 óra előtt Michel Platini UEFA-elnök hirdette ki a szavazás végeredményét. A két ország először láthatja majd vendégül a kontinens legjobb válogatottjait.

Michel Platini UEFA-elnök bejelentése drámai hatást keltett
Meggyesi Bálint
Michel Platini UEFA-elnök bejelentése drámai hatást keltett

FOTÓGALÉRIÁNK A MAI NAPRÓL

A helyszínen tartózkodó munkatársunk, Szöllősi György az eredményhirdetés utáni gyorsjelentésében azt mondta: a szavazás eredménye egyelőre nem ismert a küldöttség tagjai előtt.

Ugyanakkor beszámolt arról: a folyosón egy olasz tisztségviselő azt „hintette el”, hogy az ukrán-lengyel pályázat a második fordulóban 8:4 arányban kapott bizalmat a végrehajtó bizottság tagjaitól.

A lengyel sportnapilap hivatalos internetes oldalán (www.sports.pl) ugyanezt közölték. Ugyanakkor Rzeczpospolita című napilap hírportálja Michal Listkiewiczre, a Lengyel Labdarúgó-szövetség elnökére hivatkozva azt írta: a döntés már az első fordulóban megszületett, és a lengyel–ukrán pályázat már itt 8:4-re győzött az olasszal szemben. Ez azt jelenti, hogy a magyar–horvát kandidálás mellett egyetlen vb-tag sem tette le a voksát.

A sporttelevíziónak a helyszínről nyilatkozó Várhidi Péter szövetségi kapitány a következőket nyilatkozta:

„Platini elnök úr bejelentése előtt nem lehetett semmit sem tudni, ám korábban erősen tartotta magát itt az a hír, hogy az ukránok és a lengyelek biztosan nem nyernek. Persze aztán éppen ők örülhettek.”

„Most már előre kell néznünk és a selejtezőkön kivívnunk a részvételi lehetőséget a 2012-es Eb-re. Azt eddig is tudtuk, hogy mindenképpen ütőképes csapatot kell építenünk 2012-re, akkor is ha rendezhettünk volna. Annyi a különbség, hogy így már a selejtezőben is teljesítenünk kell.”

További hírek később…

A LENGYEL-UKRÁN PÁLYÁZAT VÁROSAI, STADIONJAI:

LENGYELORSZÁG:
Varsó: a Nemzeti Stadion építése idén kezdődik, s 2009-ben fejeződik be. A tribünökön 63 ezren szurkolhatnának. A tervek szerint a nyitó mérkőzés után a csoporttalálkozókat, negyeddöntőt és elődöntőt rendeznének a fővárosi létesítményben.
Gdansk: A Balti Aréna építése jövőre kezdődne meg, s 2010-ben zárulna. A tribünökön 40 ezren foglahatnának helyet. Csoportmérkőzéseket és negyeddöntőt játszanának a tengerparti létesítményben.
Poznan: A Városi Stadion modernizációját jövőre fejezik be, utána 42 ezren szurkolhatnak a lelátókon. Csoportmérkőzések helyszíne lenne a létesítmény.
Wroclaw: Az Olimpiai Stadion átépítése 2010-ben fejeződik be, 40 ezren drukkolhatnak majd.
Chorzów (Szükség esetén): a Sziléziai Stadion modernizációja 2010-ben zárulódna, akkor 54 ezren válthatnának jegyet az összecsapásokra. Csoportmérkőzéseket terveznek az arénába, amely egyelőre csak várólistás.
Krakkó: a Wisla Karków stadionját 2010-ig építik át, utána 30 ezres lesz a lelátó. Csoportmérkőzéseket terveznek az arénába, amely egyelőre csak várólistás.

UKRAJNA:
Doneck: A Sahtar új stadionját már építik, s 2009-ben adják át. Akkor 50 ezren válthatnak jegyet. . A tervek szerint a nyitó mérkőzés után a csoporttalálkozókat, negyeddöntőt és elődöntőt rendeznének a létesítményben
Olimpiai Stadion: az átalakítás 2009-ben zárul, akkor 30 600 drukker ülhet a lelátóra. Csoportmérkőzéseket terveznek az arénába.
Kijev: az Olimpiai Stadion átalakítása 2010-re fejeződik be, 77 ezres lesz a tribün. Csoportmérkőzéseket, negyeddöntőt és a finálét rendeznék az arénában.
Lviv: az Ukrajna Stadion 2009-re újul meg, s 36 ezres lesz. Csoportmérkőzésekre kerülne sor a létesítményben.
Dnipropetrovszk: A Nemzeti Stadion építése idén fejeződik be, s 31 ezres lesz. Csoportmérkőzéseket rendeznének a létesítményben.
Odessza (szükség esetén): A Központi Stadion modernizációját 2010-re fejeznék be, s 31 ezres lenne a lelátó. Csoportmérkőzéseket rendeznének a létesítményben.
2020.02.24 18:49:13

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁS

AZ MLSZ életműdíjasa szerint Törőcsik Andrásnak Maradonánál is jobb képességei voltak, a mai hazai edzők közül Kuttor Attilát emeli ki.

2020.02.21 23:01:18

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.