Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.01.04 23:04 Frissítve: 2012.02.19 02:40

Aston Villa: Stieber Zoltán profi szerződést kapott

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Aston Villa 2009-ig szóló profi szerződést írt alá Stieber Zoltánnal. A magyar U19-es válogatott játékos eddig is a birminghami klub akadémiáján készült és a tartalékcsapatban szerepelt.

Stieber Zoltán Király Gábor mellett az Aston Villa első keretének második magyar légiósa lesz
Danis Barna
Stieber Zoltán Király Gábor mellett az Aston Villa első keretének második magyar légiósa lesz
A szigetországi egyesület hivatalos honlapján Tony McAndrew, az akadémia vezetőedzője nyilatkozott a magyar légiósról.

„Stieber az elmúlt évben jól teljesített, és kezdőemberré vált a tartalékok között, így megérdemli a hivatásos szerződést. Nagyon értékes játékosnak tartjuk és ha kihasználjuk kreativitását, később akár nyerőemberünk is lehet."

A 18 éves Stieber irányító középpályásként érzi magát otthonosan a pályán, közel másfél éve játszik Angliában. Már 2004-ben próbajátékra hívta őt két angol sztáregyüttes, méghozzá a Manchester United és az Arsenal, de végül egyik helyen sem állapodtak meg egymással a felek.

A magyar tehetség a korosztályos együttes stabil játékosa, de gyakran játszott az idősebbek között a tartalékbajnokságban, ahová az első csapat keretéhez tartozó, sérülésből felépülő futballisták is gyakran visszajátszanak. Ennek köszönhetően már Milan Barossal is szerepelt egy csapatban a fiatal magyar légiós.

Ezen túl néhány edzés erejéig már a felnőttekkel is gyakorolhatott. Stieber alig pár héttel ezelőtti nyilatkozatában még azt fejtegette, hogy abban bízik, előbb-utóbb lehetősége lesz bekerülni az első csapat keretébe. Akkor még úgy gondolta, februárra kiderül, a nyáron lejáró szerződését megújítja-e a klub vagy sem. Az idő azóta erre a kérdésére igen kedvező választ adott számára.

Az Aston Villa gárdájában véd kölcsönszerződéssel Király Gábor. A klub 22 mérkőzésen 26 pontot szerzett és ezzel jelenleg a 13. helyen áll az élvonalbeli bajnokságban.

Az 1988. október 16-án, Sárváron született Stieber a helyi csapatot követően játszott a Győr, a Goldball és az Újpest együtteseiben.

Az Aston Villa másfél évvel ezelőtti szerződésével párhuzamosan Vincze Ottó ajánlására a Győr is le szerette volna igazolni Stiebert, ám a fiatal játékos végül a légióskodás mellett döntött.

Stieber itthon egy sporttagozatos gimnáziumban tanult, ahol halasztást kért.
2019.06.19 22:36:04

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.06.18 21:50:03

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A mi szintünkön a futballtudás mellett legalább annyira számítanak a »mellékes« tényezők, úgymint mentalitás és kohézió, vagy ha úgy jobban tetszik, csapategység, mint az, hogyan védekezik vagy éppen támad a válogatott.

2019.06.17 11:26:05

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Hetvenötezer tisztelője búcsúztatta a közönségkedvencet a Santiago Bernabéu Stadionban.

2019.06.16 23:20:52

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha valakinek, Marco Rossinak sikerülhet ezt elérnie. Nem utolsósorban azért, mert a földön jár. Feltehetően a válogatottal kapcsolatban is, ám nekem fontosabb, ahogy magáról beszél.

2019.06.15 23:47:42

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hogy ezzel hatalmas terhet rakok a csapatra? Dehogy, felejtsük el ezt a szokásos klisét. Hatalmas teher van a csapaton, aki ezt magától nem észleli, azt nem én fogom most képbe helyezni.