HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.26 19:13 Frissítve: 2010.10.28 02:39

"Rengeteg igazságtalan támadás ért!"

Csalódottságának adott hangot Bozsik Péter, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, hogy nem folytathatja a megkezdett munkát. A szakember elmondta, hogy több igazságtalan, minősíthetetlen támadás is érte a Málta elleni meccs után, valamint az elnökség bizalmát sem érezte.

HIRDETÉS
Bozsik Péter szerint több magyar szakember is alkalmas a kapitányi posztra
Bozsik Péter szerint több magyar szakember is alkalmas a kapitányi posztra
– Szomorú?
– Csalódott vagyok, hogy nem folytathatom a munkát – mondta Bozsik Péter.
– Erre számított?
– Nézze, a Málta elleni szégyenteljes vereség után erre mindenképpen számítani kellett. Én azt gondolom, hogy tiszta lelkiismerettel dolgoztam eddig is, és ide Győrbe is így érkeztem. Azonban az elnökség tagjaival szemben nézetkülönbségek voltak, végül nem volt meg a szükséges bizalom irántam, ezért ajánlottam fel a lemondásomat. Mindig karakán módon kiálltam a véleményem mellett és ez most sem volt másként. Meglehet, ha kicsit úgymond dörzsöltebb vagyok, ha másképpen fogalmazok, még most is én vagyok a kapitány, de nem tudtam mást mondani, mint amit gondolok.
(...)

– Az MLSZ elnöke a magyar sajtót is kárhoztatta a kapitányváltásért: ön miképpen vélekedik erről?
– Csak a Málta meccs utáni időszakkal foglalkozom, akkor azt mondom, rengeteg igazságtalan, minősíthetetlen támadás ért, éppenséggel a Nemzeti Sport részéről is.
(...)

– Mit tett volna másként?
– A tavasszal úgy vágtunk neki ennek a munkának, hogy mielőbb kialakítsunk egy stabil, állandó keretet, amelyben természetesen az aktuális forma alapján lehetnek bizonyos változások, de úgy gondoltuk, egy magnak állandónak kell lennie. Azt gondolom, hogy ezt a munkát elkezdtük és voltak is bizonyos eredmények, és ma úgy látom, a Törökország elleni vereséget követően máshogy kellett volna szólnom néhány játékoshoz, máshogy kellett volna reagálnom bizonyos helyzetekben.
(...)

– Mit gondol, magyar vagy külföldi kapitányra van-e szükség ön után?
– Ez természetesen nem az én dolgom, de úgy hiszem, a magyar edzők között nem egy megfelelő szakember van, aki jól el tudná látni ezt a feladatot.

Az interjú teljes szövegét a pénteken megjelenő Nemzeti Sportban olvashatják.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS