HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.01.07 11:01 Frissítve: 2011.11.09 02:45

Meghalt Zavadszky Gábor

Ma hajnalban, tragikus hirtelenséggel elhunyt Zavadszky Gábor, a ciprusi Apollón Limasszol magyar labdarúgója. A boncolás eredményei alapján együttesen fellépő tüdőembólia és szívinfarktus okozhatta a tragédiát.

A 31 éves, négyszeres magyar válogatott labdarúgó szerdán csapata mérkőzésén részleges combizomszakadást szenvedett, majd napról napra gyengébbnek érezte magát.
Mindezt Hrutka János, Zavadszky barátja és egykori csapattársa mondta el a Nemzeti Sport Online-nak, aki nem sokkal később az elhunyt labdarúgó feleségével, Mónikával együtt Ciprusra utazott.

A szombat esti, a csapat orvosa, egy kórboncnok és egy igazságügyi orvosszakértő közreműködésével elvégzett boncolás alapján együttesen fellépő tüdőembólia és szívinfarktus okozhatta a tragédiát. Az Apollón bejelentette, hogy kegyeleti okokból elhalasztja a szombat délutánra kiírt, idegenbeli bajnokiját a THOI Lakatamia otthonában.

Az AP hírügynökség Frikszosz Szavvidesz egyesületi szóvivő nyilatkozata alapján közölte, hogy az akkor már halott játékosra lakásán talált rá éjfél körül a csapatorvos, aki aggódott amiatt, hogy többször is hiába próbálta elérni Zavadszkyt telefonon. A doktor azt is elmondta, hogy a középpályás fájdalomcsillapítót szedett a sérülésére, és amikor pénteken 18 óra körül utoljára beszéltek, azt állította, hogy jobban érzi magát.

Zavadszky Gábor 1974. szeptember 9-én született, Budapesten. Pályafutását a Ganz-Mávagban kezdte, majd játszott az Építőkben, és innen került legnagyobb sikerei színhelyére, a Ferencvároshoz.

Megemlékezés a Hidegkuti-stadionban

Az MTK Baráti Köre január 9-én, hétfőn este megemlékezést tart a Hidegkuti-stadionban az elhunyt labdarúgó emlékére. A megemlékezésre, amely 19 órakor kezdődik, és amelyen az MTK játékosai is jelen lesznek, klubhovatartozásra való tekintet nélkül mindenkit várnak. Az eseményhez csatlakozik a játékos nevelőegyesületének, a Ferencvárosnak a Baráti Köre is, és a klub játékosai is. A két baráti kör közös emléksétát is szervez a Hidegkuti-stadion és az Üllői úti FTC-pálya között.
Az Üllői úton két bajnokcsapatnak is tagja volt, és meghatározó játékosává vált a Dunai Antal által gardírozott olimpiai válogatottnak is.

A felnőtt nemzeti csapatban Bicskei Bertalan szövetségi kapitány vezetése mellett Ausztrália ellen mutatkozott be a nemzeti együttesben, 2000-ben. Ezt követően még háromszor ölthette magára a címeres mezt, legutóbb San Marino ellen.

A Dunaferrben, majd az MTK-nál is kihagyhatatlan játékos volt a középpályán, mindkét együttessel nyert bajnoki aranyérmet. Tagja volt annak az FTC-nek, amely - egyedülálló módon – feljutott az UEFA Bajnokok Ligája főtáblájára 1995-ben, és ott volt az atlantai olimpiát megjárt csapatban is.

2004 nyarán szerződött a ciprusi Apollón Limasszolhoz. Feleségét, ikreit, két hét éves kisfiút hagyott hátra.

Zavadszky Gábort a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Ferencváros és az MTK Budapest saját halottjának tekinti.
2019.03.17 23:48:24

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

A Felvidéken nincs ellenséges hangulat a magyarokkal szemben; csütörtökön nem várható szurkolói vonulás, de okmányellenőrzés igen.

2019.03.12 23:32:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.03.12 08:27:19

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Ám észnél kell lennünk. Nem engedhetjük meg, hogy a kelleténél nagyobb nyomás nehezedjen a csapatra.”

2019.03.11 21:36:55

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Egyszerre sajnáljuk és irigyeljük Marco Rossit.

2019.03.11 22:07:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu