PATAKI GYULAonline 2005.09.01 16:06 Frissítve: 2012.01.18 02:49

Bukrán Gábor: A Walsall után tört meg a pályám

A magyar válogatott egykori középpályása, Bukrán Gábor az elmúlt időben eltűnt a honi futballszurkolók látóköréből, a hosszú idő óta Belgiumban élő középpályás az előző szezonban a másodosztályú Antwerpenben szerepelt.

Bukrán Gábor jelenleg csapat nélkül van, de bízik a jobb folytatásban
Bukrán Gábor jelenleg csapat nélkül van, de bízik a jobb folytatásban
- Az elmúlt években a belga Antwerpen együttesében játszottam - kezd bele a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Bukrán Gábor -, de sajnos az első évben kiestünk. A tavalyi szezonban sokat bajlódtam sérüléssel, januárig nem is játszhattam. A nyáron - miután nem sikerült visszajutni az élvonalba - elköszöntem a csapattól, de azóta nincs klubom.
- Nem is volt semmilyen lehetősége?
- De igen, volt egy spanyol és egy belga ajánlatom. Én jobban szerettem volna Spanyolországba szerződni, a másodosztályú Murciával tárgyaltam, de végül nem rám esett a választásuk, hanem az Udinesétől vettek egy svéd játékost. Közben a belga ajánlattal - ami szintén egy másodosztályú klub volt - nem igazán törődtem, és végül az sem realizálódott. Mondhatjuk úgy is, hogy két szék között a földre estem. Azonban nem adom még fel, hiszen csak novemberben leszek 30 éves, úgy érzem, még van 2-3 jó évem.

- Ha nincs csapata, hogy tud készülni?
- Nagyobbrészt egyedül, ám azért, hogy néha labdát is lássak, bekéredzkedtem egy alacsonyabb osztályú brüsszeli csapathoz, akikkel együtt készülhetek. Igaz, ahhoz hogy formába lendüljek, ez nem elég, talán arra jó, hogy ne hízzak el... Jelenleg egy német második és harmadik ligás együttessel tárgyalok, remélem, már nem sokáig maradok csapat nélkül.

- Korábban úgy tűnt, jóval komolyabb karriert fut be, mint hogy belga megyei csapatokkal készüljön, hiszen többek között az angol Walsallban és a magyar válogatottban is játszott?
- Ez így van, az angol másodosztályú csapatban éreztem magam a legjobban, nagyon tetszett az ottani játékstílus, és jól is ment a futball. Nyugodtan kijelenthető, hogy a Walsallnál töltött évek után tört meg a pályám, miután elmentem Salzburgba. Ez az átigazolás nagyon nem sikerült. Sajnos, a futballban a tudás mellett sokat számít a szerencse is, nekem itt nem volt.

- Egyszer szerepelt a magyar válogatottban is, és bár akkor kikaptunk az ausztráloktól, az ön játéka kellemes meglepetést okozott. Miért nem játszott többször?
- Az ausztrál meccs után volt egy kisebb sérülésem, de nem ez lehetett az ok. Még egy válogatott mérkőzésen voltam vésztartalék, utána pedig elfelejtettek. Biztos vagyok benne, hogy ha többszörös válogatott vagyok, akkor a klubok is máshogy álltak volna hozzám, könnyebben el tudtam volna szerződni egy nagyobb csapathoz.

- Most már nincsenek ilyen tervei?
- A Barcelonában már nem fogok focizni... Ennek ellenére - mint mondtam - továbbra is megpróbálok egy élvonalbeli klubhoz szerződni.

- Említette a belga, spanyol, német ajánlatokat, Magyarországra nem szerződne? Egyébként sem játszott még soha a magyar élvonalban...
- 1991-ben jöttem ki Belgiumba, akkor még csak 16 éves voltam. Egyébként a nyáron egy magyar csapat megkeresett, tárgyaltam is velük, de mivel családos ember vagyok, van egy hét éves fiam és egy két éves lányom, nehezen mozdulok már Belgiumból. Ha Magyarországra szerződöm, akkor mindenképpen egyedül jövök.
2019.09.21 15:16:46

Magyar válogatott MTI/NSO

Ifj. Kocsis Sándor: Gratulálok a művésznek, sikerült megragadnia, milyen is volt ő, mindenkinek köszönöm!

2019.09.20 23:26:19

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Kocsis Sándor, aki tündökölt, előbb csapatát, aztán hazáját, majd életét veszítette el – s lelke békéjét nem találta soha. Legyen e békesség övé mindörökre, magyar földön – Puskás Ferenc mellett – pihenve immár!

2019.09.13 21:33:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A drukker ilyen, ilyennek is kell lennie – a végletek emberének. Olyannak, amilyennek a legendás osztrák futballvezér, Hugo Meisl látta egykori honfitársainkat: a magyarok vagy temetnek vagy lakodalmat ülnek.

2019.09.11 20:54:38

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA-szabályozás sem tudja felülírni az érzelmeket.