SINKOVICS GÁBOR
SINKOVICS GÁBOR
online 2005.08.16 23:36 Frissítve: 2011.12.04 02:42

Újpesti tinik az argentinoknál

Az Újpest stadionja volt a célállomás az argentinok számára kedd délelőtt. A dél-amerikaiak 11 órától zárt kapus tréninget tartottak a Szusza Ferenc Stadionban. A magyar válogatott ma esti ellenfelének vesztesége is van: a középső védő, Martín De Michelis megsérült.

A láthatóan jó kondícióban lévô argentin játékosok a hétfôi futás és labdázás után kedden egy zárt kapus találkozóval készültek a mérkôzésre (Fotó: Meggyesi Bálint)
A láthatóan jó kondícióban lévô argentin játékosok a hétfôi futás és labdázás után kedden egy zárt kapus találkozóval készültek a mérkôzésre (Fotó: Meggyesi Bálint)

Szóval, az argentinok zárt kapus edzése… Nos, a szakmai érdeklődők nem tartoztak a kirekesztettek közé, Mészöly Géza, a lila-fehérek trénere külön engedélyt kapott arra, hogy a kispadról nézhesse végig a gyakorlást. Különösebbet amúgy ő sem láthatott, hiszen José Pekerman csapata semmi érdekeset nem mutatott: a tréning sok-sok lazításból, frissítésből, no meg egymás közötti játékból állt. A sárgák mérkőztek a kékekkel, és sajnos még a két csapat összeállításából sem lehetett sok mindenre következtetni.

S hogy miért is mondjuk ezt?
Azért, mert négy újpesti fiatal is bemutatkozhatott a világoskék-fehér csíkos mezeseknél, igaz, csupán azért, mert nem voltak huszonketten. Vermes Krisztián, Lettrich Dániel, Szőke János és Pázsit Richárd életre szóló élményt kapott, hogy együtt futballozhatott az edzésen Lionel Messivel vagy éppen a Chelsea világsztárjával, Hernán Crespóval.

"Az argentin játékosok nem leptek meg, rendkívül gyorsak, erőteljesek és pontosan játszanak - mondta a mindössze 18 éves, középső középpályásként szereplő Szőke János, akinek természetesen nagy élményt jelentett, hogy világsztárokkal gyakorolhatott. - Egyáltalán nem éreztették velünk, hogy csak azért vagyunk itt, mert nem voltak elegen. Nekem Luciano Figueroa és Juan Pablo Sorín volt a leginkább szimpatikus, a legjobb futballistának pedig Lionel Messit tartom. Ô már a zseni kategóriájába tartozik. A meglepő számomra az volt, hogy edzés közben szinte nem is szóltak egymáshoz a futballisták."

Szavazás

Kijutunk Matthäusszal a vb-re?

Írja be az itt látható számot!
Az argentinok kézzel fogható emléket is hagytak az újpesti fiatalok számára: a négy labdarúgó megtarthatta az argentin válogatott edzésszerelését.
Fájdalom, Martín Demichelisnek már kevésbé volt felemelő a tréning, hiszen a Bayern Münchenben futballozó középső védő hirtelen a lábához kapott, és mint később, a Sportkórházban tartott vizsgálat során kiderült, a bal bokájában húzódott meg a szalag, és két-három hétig biztosan nem léphet pályára.

Délután az argentinok alaposan meglepődtek, hogy míg ők lepihentek, a magyar válogatott edzett. Nos, ma este eldől, hogy melyik módszer, a lazább argentin, vagy a feszesebb - németes - munkára épülő magyar a jobb…
2019.09.21 15:16:46

Magyar válogatott MTI/NSO

Ifj. Kocsis Sándor: Gratulálok a művésznek, sikerült megragadnia, milyen is volt ő, mindenkinek köszönöm!

2019.09.20 23:26:19

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Kocsis Sándor, aki tündökölt, előbb csapatát, aztán hazáját, majd életét veszítette el – s lelke békéjét nem találta soha. Legyen e békesség övé mindörökre, magyar földön – Puskás Ferenc mellett – pihenve immár!

2019.09.13 21:33:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A drukker ilyen, ilyennek is kell lennie – a végletek emberének. Olyannak, amilyennek a legendás osztrák futballvezér, Hugo Meisl látta egykori honfitársainkat: a magyarok vagy temetnek vagy lakodalmat ülnek.

2019.09.11 20:54:38

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA-szabályozás sem tudja felülírni az érzelmeket.