Nemzetisport.hu online 2005.08.15 14:20 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Böőr Zoltán orra mégsem törött el a Real ellen

A magyar válogatott házatáján örömhír, hogy Böőr Zoltán orra mégsem törött el, míg Juhász Roland is már külön edzhetetett a többiektől, várhatóan pályára léphetnek Argentína ellen.

Böőr Zoltánnak (középen) szerencsére nem tört el az orra, így várhatóan játszhat Argentína ellen (fotó: Szabó Miklós)
Böőr Zoltánnak (középen) szerencsére nem tört el az orra, így várhatóan játszhat Argentína ellen (fotó: Szabó Miklós)
A magyar válogatott keretének túlnyomó része vasárnap este a Puskás Ferenc-válogatott tagjaként szerepelt a Puskás Ferenc-stadionban: a Real Madrid elleni gálameccsen, amelyen 3-1-s vereséget szenvedtek a spanyol sztárcsapattól.

A szerdai, argentinok elleni válogatott találkozóra azonban már a légiósokkal kiegészített komplett magyar labdarúgó-válogatott áll Lothar Matthäus szövetségi kapitány rendelkezésére.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete a Real Madrid elleni 3-1-es vereség után már az argentinok elleni barátságos találkozóra hangol. A vasárnapi találkozón a légiósaink közül mindössze a Tottenham kapusa, Fülöp Márton, valamint a Panathinaikosz frissen igazolt támadója, Torghelle Sándor (képünkön) léphetett pályára.

Előbbit annak ellenére elengedte az angol klub, hogy a Portsmouth ellen bajnoki találkozót játszottak, míg Torghelle esetében a görög bajnokság csak augusztus végén indul útjára.

A keret a hétfői napon kiegészült, ugyanis a külföldön futballozó játékosok is megérkeztek a magyar válogatott edzőtáborául szolgáló Petneházy Country Clubba, egyedül Rabóczki Balázsra kell várni, aki a délutáni órákban érkezik meg Dániából.

A sérültek közül a Real elleni mérkőzést kisebb bokasérülés miatt kihagyó Juhász Roland (képünkön) már a csapattól külön edzhetetett, az ő játékára várhatóan számíthat Lothar Matthäus szövetségi kapitány, a vírusos megbetegedéssel bajlódó Stark Péter azonban még nem kapcsolódhatott be a közös munkába. Jó hír az is, hogy a vasárnapi mérkőzésen megsérült Böőr Zoltánról kiderült, hogy mégsem tört el az orrcsontja, csak erős zúzódása van, így az ő játékára is van remény.

A hétfői ebéd után az addig huszonnyolc főből álló keret huszonkettesre csökken, többen a Portugáliába készülő U21-es válogatott kerethez csatlakoznak, mások pedig hazatérnek.

Válogatottunk csapatkapitánya, Gera Zoltán (képünkön) az angol élvonal nyitófordulójában kilencven percen keresztül, a lefújásig tagja volt annak a West Bromwich Albionnak, amely a City vendégeként elvitt egy pontot Manchesterből.

A gólnélküli összecsapáson a magyar irányító ezúttal a jobb oldali középpályás posztján játszott és átlagos teljesítményt nyújtott, nevéhez egy lövés és egy fejes fűződik.

Az angol másodosztályban Buzsáky Ákos és Király Gábor (képünkön) is végig a pályán volt csapataik mérkőzésein. Előbbi vesztes gárda tagja lehetett: a Plymouth színeiben a Derby County ellen hazai pályán veszítettek 2-0-ra.

Válogatottunk kapusa, Király Gábor aktívan kivette a részét csapata első idénybeli pontjának megszerzésében. Az élvonaltól szinten a legutóbbi idény végén búcsúzó Norwichtól szereztek egy pontot idegenben az 1-1-s végeredménynek köszönhetően.

Bodnár László (képünkön) holland csapat, a Roda JC hazai pályán verte a Twente gárdáját: a magyar jobboldali szélsőhátvéd adta a második gól előtti passzt, teljesítményét 6,5 értékelték. Miként azt Bodor Boldizsár esetében is, de a jobb oldali középpályásként végig a pályán lévő futballista ezúttal nem kapott meghívót a magyar válogatottba.

Rabóczki Balázs csapata az dobogós FC Köbenhavn a tabella alsó régiójához tartozó SonderjyskE vendégeként nyert minimális különbséggel, 1-0-ra. A magyar légiós nem lépett pályára a találkozón.

Huszti Szabolcs (képünkön) a francia élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójában már harmadszor kapott lehetőséget a bizonyításra. Ezúttal is, miként legutóbb, kezdőként léphetett pályára. Sok öröme aligha lehetett a mérkőzésben, hiszen csapara, az FC Metzben 2-0-ra kikapott idegenben a Saint Etienne-től. Huszti végigjátszotta a mérkőzést, előbb balhátvédként, majd balközépként kapott feladatot, a találkozón begyűjtött egy sárgalapot, immár a másodikat a szezonban.
2019.08.12 10:13:14

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Kilencven évvel ezelőtt, augusztus 23-án született Czibor Zoltán, az Aranycsapat balszélsője.

2019.08.21 23:32:17

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Na de kikkel győzzük le Szlovákiát?!

2019.08.19 10:50:48

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Százöt éve született a szakember, aki négy világbajnokságra is kivezette a magyar válogatottat.

2019.08.13 22:34:52

Magyar válogatott L. P. I.

2019.08.12 09:44:49

Magyar válogatott SZABÓ GÁBOR

„Olyan kényszerítő körülmények forognak fenn, amelyek teljesen kizárttá teszik maradását.”