BENKÔ GÁBOR, SINKOVICS GÁBORonline 2005.06.17 21:41 Frissítve: 2012.02.13 02:44

A lelátón: Puskás Ferenc

Augusztus 14-én minden idők legeredményesebb magyar labdarúgójának köszöntésére Budapestre érkezik minden idők legeredményesebb csapata.

Puskás Ferenc, avagy inkább Öcsi bácsi, ahogy mindenki ismeri - azaz, dehogy mindenki, elvégre Spanyolországban a Pancho becenevet ragasztották rá -, pályafutása legfényesebb sikereit a kilencszeres BEK-, illetve Bajnokok Ligája-győztes Real Madridban (ebből háromnak Puskás Ferenc is tevékeny részese volt) érte el.

A Real ellenfeleként felvonuló magyar csapatról egyelőre csupán annyi biztos, hogy Puskás Ferenc-válogatottként szerepel majd, ám ennél egyelőre még az is fontosabb, hogy a várhatóan telt ház előtt rendezendő gálamérkőzést a helyszínen tekintheti meg maga az ünnepelt, a 78 esztendős Öcsi bácsi.

Akiért manapság is több millióan rajonganak a világon: Puskás Ferenc (Fotó: Németh Ferenc)
Akiért manapság is több millióan rajonganak a világon: Puskás Ferenc (Fotó: Németh Ferenc)
Ám tudni kell azt is, hogy Puskás Ferenc beteg, és napjait kórházban tölti, így most Öcsi bácsi hűséges ápolója, Kovács Jenő adott számunkra tájékoztatást. Eszerint a madridi csapat színeiben 324 gólt szerző egykori futballcsillag örömmel fogadta a hírt, hogy tiszteletére Magyarországra jön a Real Madrid, amelynek vezetői, játékosai bizonyosan személyesen is köszöntik majd Puskás Ferencet.

Öcsi bácsi egyébként naprakész a szervezés alatt lévő gálamér- kőzéssel kapcsolatban, hiszen mindennap értesül a legújabb fejleményekről, mi több, a Kútvölgyi kórházban a számára kialakított lakosztályban még a Real Madrid hivatalos tévécsatornáját is nézni tudja. A sportadók jóvoltából egyébként rengeteg futballmér- kőzést láthat a magyar válogatottban 85, a spanyol válogatottban pedig négy alkalommal pályára lépő, Helsinkiben Magyarország színeiben olimpiai bajnokságot nyerő Puskás Ferenc.

Augusztus 14-én Öcsi bácsi a róla elnevezett futballarénában a tiszteletére összeállított válogatott és a világ legnagyobb és egyik legnépszerűbb klubjának, a Real Madridnak a meccsét láthatja majd.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.13 00:34:40

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

„A földön kellene maradnunk és elfogadnunk, hogy már nem vagyunk futballnemzet.”

2018.01.12 21:55:23

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

„Czibor most az alapvonalról most Puskásnak adja, Puskás cselt csinál, lő...”

2018.01.06 13:38:59

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gera Zoltán legemlékezetesebb gólja bizonyára a 2016-os Eb-n, a portugálok ellen szerzett találat.

2017.12.31 11:00:31

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Verebes mester is dicsérte „Dömét”, a szövetségi kapitány bizakodva nyilatkozott, és bizakodva várta a folytatást.

2017.12.24 13:52:40

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az idei mélyrepülés egyik oka, hogy kevés a kiegyensúlyozott teljesítmény, a fejlődőképes fiatal.