PIETSCH TIBOR
PIETSCH TIBOR
online 2004.12.23 21:16 Frissítve: 2011.12.20 02:54

A szeretet és az együttlét jegyében

Két nagy puszit nyom a legutóbbi születésnapi tortáján három szál gyertyát elfújó Viktória arcára, szintén két cuppanosat kap a hat hónapos Mátyás, egy szerelmetes csók Zsanett asszonynak, aztán Király Gábor edzésre indul ma reggel. A foglalkozáson való részvétel kötelező, még a fenyőfaállítás és -díszítés sem lehet mentség, a zselés szaloncukrok feltűzéséről nem is beszélve. Az angol labdarúgás élvonalában ugyanis nincs megállás, a kiírás értelmében szent karácsony második napján a Premiershipben szereplő csapatokra bajnoki mérkőzés vár. Király Gábor és Torghelle Sándor együttese, a Crystal Palace a Portsmouthszal rivalizál 26-án délután - és ez még csak a kezdet&

Akik mindennél fontosabbak Király Gábor számára: felesége, Zsanett és két gyermeke, Viktória és Mátyás
Akik mindennél fontosabbak Király Gábor számára: felesége, Zsanett és két gyermeke, Viktória és Mátyás
- Ajándék lenne a három pont?- Ha megdolgozunk érte, akkor nem - érkezik a válasz a londoni gárda mellett a magyar válogatott kapuját is rendszeresen őrző futballistától. - Nem is szabad ünnepi hangulatban nekivágni a találkozónak, mert ha úgy lépünk pályára, hogy ez csak afféle karácsonyi játszadozás lesz, előre lemondhatunk a győzelemről. Abban viszont bízom, hogy az ellenfeleink nem lesznek ennyire profik, mert azok a csapatok, amelyekkel a következő másfél hétben találkozunk, igenis verhetők. S bárhogyan is nézem a tabellát, nekünk nagy szükségünk van a pontokra.

A szülők régóta várt londoni utazása

- Alkalmuk adódik bőven azok szaporítására: a Portsmouth elleni összecsapás után negyvennyolc órával már a Tottenham, január, egyben 2005 első napján a Fulham sporttelepén tesznek látogatást, harmadikán pedig az Aston Villát fogadják. Mindeközben még otthon is kellene játszania…
- Ahány szabad percem csak lesz, azt mind a gyerekekkel töltöm majd. De ne higygye ám, hogy gond lenne az ünnepi meccsekből, amikor a nyáron elfogadtam a Palace ajánlatát, tisztában voltam vele: ez egy ilyen karácsony lesz. Miként tudtam azt is, hogy életemben először nem Szombathelyen, hanem Londonban gyújtok gyertyát szenteste. Szerencsére édesapám és édesanyám, illetve a párom szülei már megérkeztek, és egészen huszonnyolcadikáig maradnak, így a boldog, békés családi hangulat garantált.
- Akkor a Portsmouth ellen még láthatják is. Tényleg, nem lesz furcsa karácsonykor meccsszerelést ölteni?
- Á, akad tapasztalatom az ünnepi mérkőzések terén: fociztam én már húsvétkor és Szent István napján is. Sőt anno még május elsején és november hetedikén is…
- Csak vigyázzon a halászlével meg a bejglivel!
- Igen, az is eszembe jutott már, hogy két rúd diósnál többet nem szabad "leküldenem" az indulás előtt… A viccet félretéve: hiába az ünnep, a sport az első, vagyis a szervezetemet nem csaphatom be. Különben is, a nagy evésnek én innám meg a levét, hiszen ez esetben még egy sérülés is kinézne.
- Az pedig úgy hiányzik, mint hóembernek a szauna… Huszonhatodikán egyébként bejglivel a hóna alatt kopogtat be együttese öltözőjébe?
- Gondoltam rá, de kiderült, hogy errefelé ez nem számít ismeretlen süteménynek. Habár nem bejglinek hívják, és talán több diót és mákot használnak hozzá, ám pontos recepttel nem szolgálhatok.

Viktória már levelet írt a Jézuskának

- Mással sem, mondjuk, egy rántott ponty Király-módra leírásával?
- Meg kell vallanom, a konyhai feladatköröm kimerül a kóstolásban. Ellenben a Jézuskát nagyon jól várom a gyerekekkel…
- Kapott levelet? A Jézuska, persze.
- De még milyen szépet! Viktória lányom már ismer jó néhány betűt, így aztán édesanyja segítségével papírra vetette, mit szeretne ajándékba. "Kedves Jézuska…" - kezdte, majd következett a lista. Tüneményes volt, a végén még azt is hozzátette, hogy szerinte az anyukája mit szeretne. Azért mondtuk neki, hogy csak akkor remélhet meglepetéseket, ha jól viselkedik. Most úgy fest, amit kért, azt megtalálja a fa alatt.
- Az ön kívánságlistája hogy szól?
- A szeretet és az együttlét a legfontosabb számomra, úgyhogy én ezt kérem a Jézuskától. És ha azt a szeretetet, amit eddig kaptam, a jövőben is megkapom, továbbra is boldog emberként élem a mindennapjaimat. Tudja, nekem mindig is a karácsony volt a legfontosabb ünnep, hiszen az a gyerekekről, a feleségemről, a rokonokról, a családról, azaz rólunk szól. Egy mosoly, egy nevetés, egy ölelés, vagy csak egy pillantás, amely összetart bennünket.
2019.08.12 10:13:14

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Kilencven évvel ezelőtt, augusztus 23-án született Czibor Zoltán, az Aranycsapat balszélsője.

2019.08.21 23:32:17

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Na de kikkel győzzük le Szlovákiát?!

2019.08.19 10:50:48

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Százöt éve született a szakember, aki négy világbajnokságra is kivezette a magyar válogatottat.

2019.08.13 22:34:52

Magyar válogatott L. P. I.

2019.08.12 09:44:49

Magyar válogatott SZABÓ GÁBOR

„Olyan kényszerítő körülmények forognak fenn, amelyek teljesen kizárttá teszik maradását.”