HIRDETÉS
HIRDETÉS
S. TÓTH JÁNOSonline 2004.04.03 21:02 Frissítve: 2011.11.18 00:23

Eljönnek hozzánk a brazilok

"Magyarország ellen játszik április 28-án Brazília"  harsogja a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) internetes honlapjának címoldala. Az április 2-ai keltezésű hír arról is beszámol, hogy a barátságos mérkőzést Budapesten rendezik, a házigazdák válogatottja pedig jelenleg 67. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáján.

HIRDETÉS
1986-ban félmillió jegyigénylés futott be a Magyarország–Brazília mérkôzésre – mi lesz most akkor, ha bejelentik, hogy a Real Madrid világbajnok támadója, Ronaldo a Puskás Ferenc-stadion gyepére lép?!
1986-ban félmillió jegyigénylés futott be a Magyarország–Brazília mérkôzésre – mi lesz most akkor, ha bejelentik, hogy a Real Madrid világbajnok támadója, Ronaldo a Puskás Ferenc-stadion gyepére lép?!
Több se kellett a világhírügynökségeknek, a spanyol EFE és a francia AFP is átvette az információt, és tényként számolt be a meccs megrendezéséről, pedig – fájdalom – továbbra is csak tervekről van szó, hiszen írásos szerződés még mindig nem köttetett. Az sem mellékes persze, hogy az elvi egyezség megvan, elvégre a címvédő együttest szerte a világban szívesen látnák, ám a legjobb erőkből álló csapatot csöppet sem könnyű összetoborozni. Az idei évre például öszszesen három előkészületi meccset iktatott a programba a dél-amerikai ország szövetsége: Budapest után május 20-án a FIFA 100. születésnapja tiszteletére Párizsban az 1998-as vb-aranyérmes Franciaország, míg öt nappal később Barcelonában a katalán tartományi gárda lesz az ellenfél. Ezután már vb-selejtező vár Carlos Alberto Parreira együttesére, mégpedig rögvest az ősi rivális Argentína ellen Belo Horizontéban.A magyar–brazil tehát a versenynaptárba beíratott, most már csak a mérkőzés pénzügyi feltételeit kell megteremteni. Hivatalos információt a világbajnok fellépti díjáról persze egyik fél sem ad, ám úgy tudni, körülbelül egymillió dollárba, azaz 210 millió forintba kerülne a földkerekség első számú válogatottjának vendégjátéka. E pénz kifizetésére komoly garanciákat kérnek a brazilok, így természetesen a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetői bármennyire szeretnék is tető alá hozni a gálaelőadást, csakis akkor vágnak bele a vállalkozásba, ha bizonyosan kitermelhetőek lesznek a költségek. Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke lapunk érdeklődésére biztatónak nevezte az eddig lezajlott tárgyalásokat, de hangsúlyozta: nincs aláírt megállapodás a meccs megrendezésére. Azt azonban nem tagadta, hogy javában folynak az előzetes számolgatások, bár a pénzügyi tervezést nehezíti például, hogy nem tudni, balesetveszély nélkül megnyitható lenne-e a Puskás-stadion lelátójának hosszú ideje lezárt felső karéja. Amennyiben nem, szinte biztosra vehető, hogy tízezer forint körüli jegyárakkal számolhatnak a drukkerek, ha élőben látni szeretnék Ronaldót és a többi extraklasszist.
Az MLSZ tudniillik mindenképpen szeretné szerződésben rögzíteni, hogy Brazília a legjobb csapatával jöjjön Magyarországra. Sőt olyan elképzelések is vannak, miszerint néhány szupersztárt, akinek fellépésére okvetlenül számítana a vendéglátó fél, konkrétan is megneveznének a megállapodásban. Bonyolítja viszont a helyzetet, hogy május 4-én és 5-én – vagyis egy héttel a tervezett budapesti összecsapás után – Bajnokok Ligája-elődöntőt rendeznek, és ha csak valami nagy meglepetés nem születik, a Real Madrid, a Milan és az Arsenal is érdekelt lesz e párviadalokban. Kérdés tehát, mit szólnának e sztárklubok főnökei, ha Ronaldót, Roberto Carlost, Didát, Cafut, Kakát, Edut vagy éppen Gilberto Silvát kikérné a brazil szövetség…
Az idő mindenesetre sürget, a most következő hét elején véglegesen el kell dőlnie annak, meg lehet-e rendezni április 28-án a futballtörténelem ötödik magyar– brazil mérkőzését.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.17 10:33:41

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

„Egyértelmű, hogy kapitányi időszakom alatt ez volt a leggyengébb teljesítményünk.”

2018.10.17 00:01:58

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Az igazi verseny később kezdődik el.

2018.10.16 18:21:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Sorozatban negyedik tétmeccsén is vereséget szenvedett a magyar U21-es válogatott.

2018.10.16 15:02:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Jól védekezett a magyar csapat, és a végén a győzelmet is megszerezte az Eb-selejtezőn Ausztria ellen.

2018.10.16 01:48:05

Magyar válogatott PUSZTAI VIOLA (TALLINN)

A válogatott debütánsa szerint a csapattársaiból sokat kivett a görögök elleni küzdelmes mérkőzés.

HIRDETÉS
HIRDETÉS