Olimpia: Mexikó jobb volt, ezért győzött - Neymar

Vágólapra másolva!
2012.08.11. 21:07
Mano Menezes brazil szövetségi kapitány nem akarja az első percben óriási hibát elkövető Rafael nyakába varrni a vereséget, amit Mexikó mért csapatára a londoni olimpia férfi labdarúgótornájának szombat délutáni fináléjában. Neymar szerint Mexikó megérdemelte a győzelmet. Nyilatkozatok.

Mano Menezes, a brazilok szövetségi kapitánya: – Az arcomról pontosan leolvashatják, milyen érzések kavarognak bennem. Nagyon szomorú vagyok. Az egész tornát tekintve nagyszerű munkát végeztünk, de ez sajnos nem volt elég. A korán kapott gól után meg kellett változtatnunk a stratégiánkat, korán cserélnünk kellett, és sajnos hiába alakítottunk ki helyzeteket, nem tudtuk megfordítani a meccset. Elismerjük a mexikóiak tudását, gratulálunk a sikerükhöz. Rafael? Nos, valóban hatalmas egyéni hibával kezdődött a mérkőzés, de volt nyolcvankilenc percünk, hogy kijavítsuk. Szóval, csapatként szenvedtünk vereséget.Mano Menezes, a brazilok szövetségi kapitánya: – Az arcomról pontosan leolvashatják, milyen érzések kavarognak bennem. Nagyon szomorú vagyok. Az egész tornát tekintve nagyszerű munkát végeztünk, de ez sajnos nem volt elég. A korán kapott gól után meg kellett változtatnunk a stratégiánkat, korán cserélnünk kellett, és sajnos hiába alakítottunk ki helyzeteket, nem tudtuk megfordítani a meccset. Elismerjük a mexikóiak tudását, gratulálunk a sikerükhöz. Rafael? Nos, valóban hatalmas egyéni hibával kezdődött a mérkőzés, de volt nyolcvankilenc percünk, hogy kijavítsuk. Szóval, csapatként szenvedtünk vereséget.

Luis Fernando Tena, a mexikóiak szövetségi kapitánya: – Apámnak ajánlom ezt a diadalt, ő sajnos már csak a mennybéli pályákon rúgja a labdát. Nincs ahhoz fogható érzés, ami akkor önt el, amikor olimpiai aranyéremmel a nyakadban énekled hazád himnuszát. S mindezt a Wembley szent gyepszőnyegén... Az én tizennyolc harcosom nagyon megdolgozott ezért a győzelemért.

Neymar, a brazilok első számú csillaga: – Mindenki tudja, hogy a nagy döntők megnyerése általában apróságokon múlik. Mexikó ma jobb volt nálunk, ezért nyerte meg a mérkőzést. Nincs sok értelme azon keseregni, mennyi helyzetet hagytunk ki. Az ilyesmihez már késő van...

Óscar, az utolsó percben nagy helyzetet hibázó brazil: – Megkönnyítettük Mexikót dolgát azzal a két góllal, megjött az önbizalmuk. Csalódott vagyok, hogy nem lettünk olimpiai bajnokok, ugyanakkor büszkeséget is érzek, mert kevés ember mondhatja el magáról, hogy életében olimpiai érmet szerzett. Természetesen nem tesz boldoggá a végén kihagyott nagy helyzet, de nem ezen múlt. Nulla egynél is voltak lehetőségeink, amelyek kihasználása mindent megváltoztathatott volna.

Oribe Peralta, a kétgólos mexikói támadó: – Nem tudom, hogy ez volt-e életem mérkőzése, de hogy ez volt a legfontosabb, abban biztos vagyok, bizonyíték erre a nyakamban lógó aranyérem. Sokat álmodoztam erről a pillanatról, nagyon ritkán adódik alkalom arra, hogy egy ember átéljen ilyesmit. A brazilok voltak a favoritok, de tudtuk, hogy képesek vagyunk megszorongatni őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik