Olimpia: Csonka Zsófia bejutott a sportpisztolyosok döntőjébe

Vágólapra másolva!
2012.08.01. 14:31
null
Csonka Zsófia a sportpisztolyosok között döntős (fotó: MTI)
Címkék
Csonka Zsófia bejutott a női sportpisztolyosok döntőjébe a londoni olimpián. A magyar versenyző 584 körrel a hatodik legjobb teljesítményt nyújtotta a selejtező során.

A magyar versenyző a selejtező első felét a 10. helyen zárta, ám kora délután remekül lőtt, és végül a hatodik helyet szerezte meg.

Csonkának az aranyéremre gyakorlatilag nincs esélye, de a második helyezettől két körre, a harmadiktól pedig csak egy körre van.

A selejtező során a dél-koreai Kim Dzsang Mi remekelt, tőle már valószínűleg nem lehet elvenni az aranyérmet, hiszen öt körrel vezet a thaiföldi Tanyaporn Prucksakorn előtt. 591 körös teljesítménye olimpiai csúcs a selejtezőben.

Csonka 2008-ban a 32., négy évvel korábban pedig a 30. helyen végzett a sportpisztolyosok között.

A címvédő kínai Csen Jing 585 körös teljesítményével a harmadik helyen jutott döntőbe, a pekingi olimpián ezüst- és bronzérmes duó, a mongol Otrijad Gündegmaa és a német Munkhbayar Dorjsuren nem lesz ott a fináléban. Előbbi a 27., utóbbi a 12. pozícióban zárta a selejtezőt.

A 16:30-kor kezdődő döntőben a versenyzők megtartják a selejtezőben elért eredményüket, ehhez adódik majd hozzá a fináléban leadott további húsz lövés.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik