Videó: hiába a magyar gól, nem jutott döntőbe a Salzburg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.30. 10:31
null
Szoboszlai Dominik (jobbra) hamarosan hivatalosan is a Red Bull Salzburg játékosának vallhatja magát (Fotó: az Alkass International Cup hivatalos Facebook oldala)
Habár Szoboszlai Dominik találatával megszerezte a vezetést, a Red Bull Salzburg 2–1-re kikapott a hazai Aspire Academytól az U17-es korosztálynak megrendezett katari Alkass Nemzetközi Torna elődöntőjében.

A tornán olyan sztárklubok utánpótláscsapatai vesznek rész, mint az olasz AS Roma, a német Bayern München vagy a spanyol Real Madrid – előbbi kettőnek már a negyeddöntőbe sem sikerült bejutnia.

Az osztrák Red Bull Salzburg korosztályos gárdáját is meghívták a tornára, amellyel immár több mint egy éve együtt készül a 16 éves magyar középpályás, Szoboszlai Dominik. Az utánpótlás-válogatott játékos a Bayern elleni csoportmeccsen 78 percet játszott – csapata 2–1-re nyert –, a japán Kasiva Reysol elleni siker során (1–0) csereként beállva bő fél órát volt a pályán, míg a PSG elleni negyeddöntőben végigjátszotta a 3–2-re megnyert összecsapást.

Az elődöntőben ugyan a házigazda Aspire Academy már nagy falatnak bizonyult (1–2), ez azonban nem az ismét végig pályán lévő magyar játékoson múlt, aki a 20. percben hatalmas góllal szerzett vezetést a Salzburgnak.

Szoboszlai gólja

Mint utóbb kiderült, ez is kevés volt az osztrák csapatnak, így az Aspire Academy jutott be a döntőbe, amit a Real Madriddal vív majd a katari együttes. A Salzburg ellenfele a német Frankfurt lesz a bronzmeccsen.

ALKASS NEMZETKÖZI U17-ES TORNA
ELŐDÖNTŐ
Aspire Academy (katari)–Red Bull Salzburg (osztrák) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik