Videó: „Csodagólt rúgtam” – Elek a kapunak háttal talált be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.31. 13:10
A kínai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó, 30. fordulójában a Csangcsun Jataj idegenben 2–2-es döntetlent játszott a Kujcsou Rehne otthonában, ezzel a 9. helyen fejezte be a kínai pontvadászatot. A mérkőzésen Elek Ákos a 93. percben nem mindennapi mozdulattal, a kapunak háttal állva pontot érő gólt szerzett.  Ő maga az NSO kérdésére csodagólnak minősítette a találatot.


„Igazi csodagól volt, magamhoz képest mindenképp. Meccsen legutóbb ilyet még gyerekként lőttem. Edzésen már volt rá példa, de annak is több éve” – kezdte a Nemzeti Sport Online megkeresésére az élménybeszámolóját Elek Ákos, aki a kapunak háttal állva egyenlített a Kujcsou Rehne otthonában, és a góljának köszönhetően zárt a 9. helyen a bajnokságban a Csangcsun Jataj.

„Tudatosan helyezkedtem a szabadrúgásunk után, mert számítottam rá, hogy a rövidre lefejelheti valaki a labdát, szerencsére ez is történt, ezek után pedig igyekeztem valahogy eltalálni a labdát. Szerencsére sikerült” – tette hozzá Elek, aki a cseréről is beszélt, hiszen a 46. percben Huszti Szabolcs helyett lépett pályára.

„Mivel öt légiósa van a klubnak, de egyszerre csak négy játszhat, gyakran előfordul, hogy mi, légiósok egymást váltjuk. Persze nem Huszti posztjára álltam be, ugyanis szerkezetet is váltottunk, így az eredeti posztomon, a pálya közepén szerepeltem” – mondta a légiós, aki 28 mérkőzéssel és két góllal fejezte be az első kínai szezonját.

Elek holnap reggel indul haza, de a fárasztó utazást követően csak kedden este csatlakozik a norvégok elleni pótselejtezőre készülő válogatotthoz Telkiben.

„Ez a gól szép lezárása volt ennek a szezonnak a klubomban, de az igazi slusszpoén az lenne, ha a válogatottban is így zárnám az idényt. Na, jó, az sem baj, ha nem én lövöm a gólt a norvégok ellen, csak jussunk ki az Eb-re” – fogalmazott a középpályás, aki azt is megjegyezte, hogy nem tudja, hogyan alakul a jövője. A klubvezetőkkel erről egyelőre nem beszélt, mindenesetre a szerződése még egy évig Kínába köti.

A mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik