Vb 2018: A továbbjutást kell megcéloznunk – Bese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.14. 11:13
null
Bese eddig két bajnokin kapott lehetőséget, mindkettőt kezdőként végigjátszotta
Bese Barnabás a nyáron csapott fel légiósnak: az Eb-t megjárt 22 éves védő az MTK-tól szerződött a francia másodosztályú Le Havre AC-hoz. Klubjával célja a feljutás, a válogatottal a vb-kvalifikáció.

 

„Fontos célokat kell kitűzni, és ha nem is mi vagyunk a legesélyesebbek, a továbbjutást kell megcéloznunk – utalt a vb-selejtezőre Bese. – Így kell hozzáállnunk a sorozathoz, s mindent megtenni a kvalifikáció érdekében. Előfordulhat persze, hogy nem sikerül, de a világbajnoki részvételnek kell a szemünk előtt lebegnie.”

A magyar válogatott a feröeri döntetlennel (0–0) rajtolt, következő mérkőzésén a svájciakat fogadja október 7-én.

A védő klubjával az első osztályba jutást tűzte ki célul. A szezon vége még messze, a rajt viszont nem sikerült fényesre: hat forduló alatt 9 pontot gyűjtött a HAC, ez egyelőre a középmezőnyhöz elég. Bese a legutóbbi két bajnokin léphetett pályára, kezdőként mindkétszer végigjátszotta a mérkőzést, mind a két találkozó döntetlent hozott.

„A Ligue 2-t elsősorban az atletikusság jellemzi. A labdarúgók szinte egytől egyig gyorsak, erősek, ezáltal a játék is gyors. Technikailag is képzettek, bár nyilván nem mérhetők a topligák klasszisaihoz. Hangsúlyos a taktika is, én pedig élvezem, hogy itt lehetek. Nyilván az is hangulatjavító, hogy mindkét bajnokimat végigjátszhattam. A tempó más, mint az NB I-ben. Az edzések annyiban különböznek, hogy pörgősebbek, intenzívebbek, rövidebbek.”

A húszcsapatos Ligue 2-ből az első két helyezett automatikusan feljut az élvonalba, a harmadik osztályozót játszik. A Le Havre-nak ötször sikerült már megnyernie a másodosztály küzdelmeit, 1938-ban, 1959-ben, 1985-ben, 1991-ben és 2008-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik