HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.12.04 18:59 Frissítve: 2017.12.04 19:03

Válogatott: Nincs meg a türelem az emberekben – Sallói

Sallói Dániel, az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City magyar támadója a Jenkifoci Facebook-oldalán adott interjút. A 21 éves játékos értékelte a magyar válogatott 2017-es teljesítményét, valamint beszélt terveiről és céljairól.

HIRDETÉS

 

„Nem sikerült jól az év, de nem szabad elfelejteni, hogy tavaly mégiscsak kijutottunk az Európa-bajnokságra, ahol ráadásul jól szerepeltünk. Annyi időt vártunk a sikerre, és amikor az megérkezett, hozzászoktunk. Nincs meg a türelem az emberekben, újra azt akarják, hogy kijussunk valahová, pedig azért egy világbajnokságra kijutni nagyon nehéz. Persze, voltak meccsek, amelyeket nyernünk kellett volna, de véleményem szerint alapból azért tényleg reális eredmény, hogy a csoportjában a harmadik helyen végzett a válogatott. Igen, jó lett volna, ha meglepetés történik, de ez most így sikerült, és szerintem nagyon kemények az emberek a válogatottal” – értékelte a magyar labdarúgó-válogatott 2017-es teljesítményét Sallói Dániel, ezt követően a 21 éves játékos arra a kérdésre válaszolt, a közeljövőben otthagyná-e az MLS-t.

„Szeretek a Kansasben játszani, nem mellesleg hároméves szerződésem van, úgyhogy jelenleg egyáltalán nem tervezem, hogy csapatot váltok.”

Sallai azt is elárulta, a fiatalok között közül szerinte többen vannak, akik kint játszhatnának az MLS-ben – az utánpótláscsapatból kiemelte például Szoboszlai Dominiket és Kecskés Ákost.

Beszélt arról is, ha később távozna az Egyesült Államokból, akkor melyik bajnokságokat preferálná.

„Lehetőségek mindig vannak. Viszont élő szerződésem van, jelenleg át sem gondolom az ajánlatokat. Ha a jövőbe tekintek, akkor a stílus miatt Hollandiát mondanám, de Spanyolország sem lenne rossz, viszont a franciáknál nehéz lenne játszani, a Premier League-hez pedig erőnlétben kellene még fejlődnöm.”

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.15 09:15:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Pályafutásom talán legnagyobb sikere a Hoffenheimmel szerzett bronzérem, mérhetetlenül büszke vagyok.”

2018.05.12 23:35:54

Légiósok KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Nincs nála hitelesebb futballista jelenleg.

2018.05.03 07:41:26

Légiósok NAGY ZSOLT

A kupagyőztes támadóra azon a poszton számítanak Pozsonyban, ahol a legjobban szeret játszani.

2018.04.25 08:56:49

Légiósok SINKOVICS GÁBOR

„Kiközösített emberként éltem ott.” „A spanyol negyedik vonal nem az álmok netovábbja, de itt is fejlődhetek.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS