Válogatott: Nincs meg a türelem az emberekben – Sallói

Vágólapra másolva!
2017.12.04. 18:59
Sallói Dániel, az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City magyar támadója a Jenkifoci Facebook-oldalán adott interjút. A 21 éves játékos értékelte a magyar válogatott 2017-es teljesítményét, valamint beszélt terveiről és céljairól.

„Nem sikerült jól az év, de nem szabad elfelejteni, hogy tavaly mégiscsak kijutottunk az Európa-bajnokságra, ahol ráadásul jól szerepeltünk. Annyi időt vártunk a sikerre, és amikor az megérkezett, hozzászoktunk. Nincs meg a türelem az emberekben, újra azt akarják, hogy kijussunk valahová, pedig azért egy világbajnokságra kijutni nagyon nehéz. Persze, voltak meccsek, amelyeket nyernünk kellett volna, de véleményem szerint alapból azért tényleg reális eredmény, hogy a csoportjában a harmadik helyen végzett a válogatott. Igen, jó lett volna, ha meglepetés történik, de ez most így sikerült, és szerintem nagyon kemények az emberek a válogatottal” – értékelte a magyar labdarúgó-válogatott 2017-es teljesítményét Sallói Dániel, ezt követően a 21 éves játékos arra a kérdésre válaszolt, a közeljövőben otthagyná-e az MLS-t.„Nem sikerült jól az év, de nem szabad elfelejteni, hogy tavaly mégiscsak kijutottunk az Európa-bajnokságra, ahol ráadásul jól szerepeltünk. Annyi időt vártunk a sikerre, és amikor az megérkezett, hozzászoktunk. Nincs meg a türelem az emberekben, újra azt akarják, hogy kijussunk valahová, pedig azért egy világbajnokságra kijutni nagyon nehéz. Persze, voltak meccsek, amelyeket nyernünk kellett volna, de véleményem szerint alapból azért tényleg reális eredmény, hogy a csoportjában a harmadik helyen végzett a válogatott. Igen, jó lett volna, ha meglepetés történik, de ez most így sikerült, és szerintem nagyon kemények az emberek a válogatottal” – értékelte a magyar labdarúgó-válogatott 2017-es teljesítményét Sallói Dániel, ezt követően a 21 éves játékos arra a kérdésre válaszolt, a közeljövőben otthagyná-e az MLS-t.

„Szeretek a Kansasben játszani, nem mellesleg hároméves szerződésem van, úgyhogy jelenleg egyáltalán nem tervezem, hogy csapatot váltok.”

Sallai azt is elárulta, a fiatalok között közül szerinte többen vannak, akik kint játszhatnának az MLS-ben – az utánpótláscsapatból kiemelte például Szoboszlai Dominiket és Kecskés Ákost.

Beszélt arról is, ha később távozna az Egyesült Államokból, akkor melyik bajnokságokat preferálná.

„Lehetőségek mindig vannak. Viszont élő szerződésem van, jelenleg át sem gondolom az ajánlatokat. Ha a jövőbe tekintek, akkor a stílus miatt Hollandiát mondanám, de Spanyolország sem lenne rossz, viszont a franciáknál nehéz lenne játszani, a Premier League-hez pedig erőnlétben kellene még fejlődnöm.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik