Légiósok: Kádár Tamás jubilált, Korhut Mihály gólpasszt adott

Vágólapra másolva!
2019.11.24. 18:16
Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszának 15. fordulójában a Dinamo Kijev hazai pályán magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a Mariupol ellen. A kijevieknél Kádár Tamás a kezdőcsapat tagjaként végig a pályán volt, karrierje 100. tétmérkőzését játszotta a Dinamóban.

Kádár Tamás felépült a korábbi sérüléséből, s visszakerült a kezdőbe a Dinamo Kijevnél, amelyben a magyar válogatott védő 100. tétmérkőzésén lépett pályára. A Dinamo agresszíven kezdte a mérkőzést, de ennek csak a 21. percben lett eredménye a Mariupol ellen: Vitalij Bujalszkij szerzett vezetést. A kijeviek végig már-már nyomasztó fölényben játszottak, 21 alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel a meccsen – 12-szer találtak kaput.

Az újabb gólra azonban a nagy fölény mellett egészen a hajráig várniuk kellett a vendéglátóknak: Viktor Cigankov duplázta meg csapata előnyét a 77. percben, a végeredményt pedig Benjamin Verbic állította be a 81. percben.

UKRAJNA, PREMIER LIGA
ALAPSZAKASZ, 15. FORDULÓ
Dinamo Kijev–Mariupol 3–0
(Bujalszkij 21., Cigankov 77., Verbic 81.)

Görögországban az Atromitosz 2–1-re legyőzte hazai pályán az OFI Krétát, a hazaiaknál a kapuban Megyeri Balázs állt, Ugrai Rolandot nem nevezték a mérkőzésre. Este az Aris az AEK Athén otthonába látogatott, s játszott 1–1-es döntetlent. A vendégeknél Korhut Mihály kezdőként végig a pályán volt, gólpasszt adott, majd a 80. percben sárga lapot kapott, miután a játékvezető videózás után büntetőt ítélt a hazaiaknak.

GÖRÖGORSZÁG, SUPER LEAGUE
11. FORDULÓ

Atromitosz–OFI Kréta 2–1 (Manuszosz 3., Giakumakisz 95., ill. Nabi 21.)

Korhut (69) gólpasszal járult hozzá a pontszerzéshez (Fotó: aekfc.gr)
Korhut (69) gólpasszal járult hozzá a pontszerzéshez (Fotó: aekfc.gr)

Svájcban a Lugano 3–0-ra győzött a Thun otthonában, a vendégeknél Vécsei Bálint végigjátszotta a mérkőzést, a 78. percben sárgát kapott, Kecskés Ákos a kispadon ült, Holender Filipet nem nevezték.

SVÁJC, SUPER LEAGUE
15. FORDULÓ

Thun–Lugano 0–3 (Aratore 4., Bottani 17., Daprela 74.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik