nemzetisport.hu 2016.01.04 10:25 Frissítve: 2016.01.04 17:13

„Szó sincs arról, hogy Gyurcsó a pénz miatt ne menne a lengyelekhez”

Lengyelországban meglehetősen ellentmondásos hírek jelennek meg a Videotontól szerződése lejártával ingyen távozó szélsővel, Gyurcsó Ádámmal kapcsolatban. Ezekről kérdeztük a játékos menedzserét, Filipovics Vladant.

 

Az óév utolsó napján szinte kész tényként közölték a lengyel lapok, hogy Gyurcsó Ádám hamarosan a Lech Poznanhoz szerződik. Két nappal később ismét képbe került a már korábban is érdeklődő Legia Warszawa (Nikolics Nemanja is megszólalt, akinek Gyurcsó kikérte a véleményét), ma viszont már arról írt a Przeglad Sportowy, hogy anyagi okok miatt feltehetően egyik klub sem tudja szerződtetni.

 
A Gyurcsó Ádámmal kapcsolatos legfrissebb híreket itt olvashatja!

Megemlítik a Legia-elnök, Boguslaw Lesnodorski Twitter-bejegyzését, melyben az elöljáró arról írt, hogy Kamil Mazeket jobb játékosnak tartja Gyurcsónál. Mazeket, akire korábban a varsóiak nem tartottak igényt, így a Ruch Chorzówhoz igazolt. Ebből a lengyel sajtó  azt szűrte le, hogy Gyurcsó már nem szerepel a varsóiak tervei között.

„Gyurcsó minden bizonnyal kért néhány százezer euró aláírási pénzt, ami pedig már a Lech Poznannak is nagy költség lenne” – fogalmaz a Przeglad Sportowy. Azt is hozzáteszik, hogy a poznaniaktól többen távoztak, például Holman Dávid is, de eladni még nem tudtak senkit, és ez meghatározza a lehetőségeiket, vagyis nem is érdemes tárgyalniuk a magyar szélsőről. Ráadásul amúgy is inkább egy csatárra lenne nagyobb szükségük, mint egy támadó középpályásra.

Gyurcsó Ádám menedzsere, Filipovics Vladan azonban megkeresésünkre arról beszélt, hogy a lengyel sajtó valótlanságokat állít.

„Szó sincs arról, hogy Gyurcsó Ádám anyagi okok miatt nem szerződne Lengyelországba, vagy hogy bárkivel azért nem tárgyalnánk, mert nem tud eleget fizetni. A lengyel bajnokságot szakmailag továbbra is nagyszerű előrelépési lehetőségnek tartjuk. Van is érdeklődés, folynak az egyeztetések. Konkrét csapatnevekről sosem szoktam beszélni, de az említett két klub valóban az érdeklődők között lehet. Ugyanakkor három másik országból is van megkeresésünk, mérlegeljük a lehetőségeket” – fogalmazott a játékosügynök.

„Olyan csapatot keresünk, amelyben megfelelő szinten állandó játéklehetőséghez juthat, ez a legfontosabb. Elmondhatom, hogy volt olyan ajánlat, amelyet például már elutasítottunk, pedig anyagilag jóval kedvezőbb lett volna, mint mondjuk Lengyelország, de szakmailag nem. Vagyis elsősorban szakmai szempontok mentén hoz majd döntést Ádám, ez már a napokban megszülethet” – tette hozzá Filipovics.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.18 10:16:49

Légiósok SINKOVICS GÁBOR

„Kicsik vagyunk, ezt érzem mindig és mindenhol. Ha bűnbak kell, ott egy magyar, nosza!”

2018.04.12 13:10:18

Légiósok PÓR KÁROLY

Takács Kevin az 1860 München U16-os csapatának a tagja, Kócsó Bálint U17-ben lövi a gólokat.

2018.04.12 08:31:41

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Ha csak egy játékos nem ott volt, ahol az edző gondolta, azonnal megállt a gyakorlás – itthon egyszer sem történt hasonló.

2018.04.10 14:39:32

Légiósok PÓR KÁROLY

Az FTC-ben is nevelkedett, ma Leicester mellett dolgozik gyerekekkel – „világválogatottakat” igazgat.

2018.04.07 09:30:48

Légiósok PIETSCH TIBOR, MICHELLER SZILVIA (fotó)

„Hosszabbra nyúlt a kihagyás. Jóval hosszabbra. Nem mindig nézett ki úgy, hogy lesz visszaút.”