Nemzetisport.hu 2010.02.16 09:16 Frissítve: 2010.12.22 00:01

Szalai reméli, a Mainz végleg megveszi a Realtól

Szalai Ádám a spanyol fővárost, a hatmilliós Madridot, a hatalmas Santiago Bernabéu Stadiont és a világ egyik legpatinásabb klubját, a Real Madridot hagyta ott a nyáron a 200 ezer lakost számláló Mainz és a helyi futballcsapat kedvéért. A magyar válogatott csatár a Bildnek adott interjújában mégis amondó, számára Mainz jelenleg nagyobb, mint Madrid, ezért mindent megtesz, hogy a németek a szezon végén éljenek az opciós jogukkal és végleg megszerezzék a „királyi gárdától"...

Szalai a Hertha ellen gólpasszal vétette észre magát (Fotó: Imago)
Szalai (balra) a Hertha ellen gólpasszal vétette észre magát (Fotó: Imago)

„Nyilvánvaló, hogy a nagyvárosokban jobban eltöltheti az ember a szabadidejét, ezt annak idején Budapesten is tapasztaltam, de én a futball miatt vagyok itt, a labdarúgásra koncentrálok. Mainzban pedig városszerte a klub zászlóit és matricáit látom, és ez nagyszerű dolog" – indokolta meg a Bildnek adott nyilatkozatában a 22 éves támadó, miért nem sajnálja, hogy távozott Madridból.

„A Realnál a nagycsapattal csak együtt edzettem, de játszani a harmadosztályban, a Castillában játszottam – mesélt a „királyi klubnál" eltöltött időszakáról Szalai, akinek a jelek szerint már jelenlegi csapata és a német bajnokság a legfontosabb. – A Bundesliga a lehetőségem, amellyel élni akarok. Nincs sok időm a nyárig, de mindent megteszek, hogy a Mainz éljen az opciós jogával!"

A német együttes a téli átigazolási időszakban fél évre, tehát a tavaszi idény végéig vette kölcsön Szalait, ám a két klub megegyezése értelmében a Mainznak elővásárlási joga van a szerződés lejártával.

A Bild munkatársa a két klub stadionja közötti különbségekről is faggatta a csatárt, aki elmondta: hiába a világ egyik legismertebb arénája a 80 354 nézőt befogadni képes Santiago Bernabéu, számára jelenleg kedvesebb a Mainz 20 300 fős létesítménye.

„Igen, a Bernabéu valóban hatalmas, de a Castilla a kicsi, 6500 férőhelyes Di Stéfano-stadionban játszotta a mérkőzéseit. Ami a Bernabéut illeti, a kapu mögött állnak ugyan drukkerek, akik csinálják a hangulatot, de amit itt tapasztalok, nem lehet összehasonlítani Spanyolországgal. Amit a mainzi szurkolók művelnek, egyszerűen hihetetlen! Megadják azt a lökést a csapatnak, amelytől úgy érzed, a nyolcvanadik percben tizenketten vagytok a pályán!"

„Nem csak fél évig szeretnék a Mainznál maradni!" – összegzett az interjú végén Szalai, aki elárulta, ismét be akar kerülni a magyar válogatottba, de ehhez először a klubjában kell jó teljesítményt nyújtania.

 HERTHA BSC–MAINZ 1–1 (Szalai gólpassza 0:50-nél)
  
  

 

2019.04.17 22:35:43

Légiósok P. K.

Menedzsere szerint a DAC is partner abban, hogy a középpályás a fejlődése érdekében erősebb bajnokságba tudjon szerződni.

2019.04.11 23:08:08

Légiósok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Miközben nem kicsit vicces az egész, hiszen a romániai kluboknak igen szigorú pénzügyi vizsgálaton kell átmenniük, ha a következő idényre is meg akarják szerezni a bajnoki részvételre jogosító licencet. Persze ez csak a látszat, a békaemberekre folyamatosan oda kell figyelni.

2019.04.10 22:19:59

Légiósok PÓR KÁROLY

A Blau-Weiss Linzet irányító Doma Ernő az egyetlen külföldi szakvezető a másodosztályban.

2019.04.03 14:20:30

Légiósok P. K.

Nyerges Zsolt egyelőre ismerkedik a United Zürichhel, amely a fiatal játékosoknak adhat kiugrási lehetőséget.