Szalai Ádám a nehéz helyzetéről, a magyar szurkolók füttyszaváról

Vágólapra másolva!
2016.04.11. 09:05
null
Szalai Ádám a horvátok elleni meccsen ki tudta zárni a külső körülményeket (Fotó: Hegedüs Gábor)
Szalai Ádám rendszeres játéklehetőséghez jutott, miután a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hoffenheim kölcsönadta a Hannovernek. Thomas Schaaf leváltása után azonban Daniel Stendel nem állította be a Hertha ellen a magyar csatárt, aki nehéz időszakot él meg. Erről, valamint a magyar szurkolók reakciójáról (akik kifütyülték a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen) is beszélt a Nemzeti Sport Online-nak Berlinben.

 

– Nem segített önnek az edzőváltás, Daniel Stendel nem küldte pályára a Hertha elleni, 2–2-es döntetlenre végződő találkozón.
– Örülök, hogy csapatként jobb játékot tudtunk mutatni, mint korábban, annak viszont természetesen nem, hogy nem jutottam szóhoz. Ki örül annak, amikor nem játszik? – tette fel a költői kérdést Szalai Ádám, a Hannover csatára. – Nehéz időszak ez számomra.

– Német lapok azt írták, Thomas Schaaf búcsúajándéka volt, hogy a kezdőbe jelölte a múlt héten, utóda nem számít önre?
– Ezt nem jelenteném még ki, csak mert most nem jutottam szóhoz. Az új edzőnek mások az elképzelései, más a csapat-összeállítás. Természetes, hogy különbözik a taktikai elvárás, nekünk pedig ehhez alkalmazkodnunk kell. Ugyanúgy dolgozom tovább, ahogy eddig is, igyekszem a pozitívumokra koncentrálni, hiszen a célom az Európa-bajnokság, ahhoz viszont pozitívumokat kellene megélnem. Arra szeretnék fókuszálni, hogy minél jobb állapotba kerüljek a következő összetartásig, Ez éltet, ez lebeg a szemem előtt.

Miként élte meg azt, ahogy a szurkolótábor fogadta a Groupama Arénában a Horvátország elleni felkészülési mérkőzésen?
– Senkinek sem esett volna jól, ha ilyen reakciót kap. Klubcsapatban játszva sem felemelő érzés ilyet tapasztalni, de ha a hazádban fogadnak így, az különösen rossz. Számomra viszont pozitívum volt, hogy képes voltam kizárni a külső körülményeket, a játékra koncentráltam és beleadtam mindent. Úgy érzem, ez jól sikerült, mert a második félidőt megnyertük. Nem esett jól a füttyszó, de a nézőknek, a szurkolóknak megvan a joguk hozzá, hogy megítéljék a játékosok teljesítményét, véleményt nyilvánítsanak akkor is, ha az nem esik jól az érintetteknek. A feladatom az, hogy a játékra koncentráljak és beleadjak apait-anyait.

MIBŐL MERÍT ERŐT EZEKBEN A NEHÉZ HETEKBEN? MIT VÁR AZ ELEFÁNTCSONTPART ÉS A NÉMETORSZÁG ELLENI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSTŐL? MIT HOZHAT SZÁMÁRA A NYÁR KLUBSZINTEN? A VÁLASZOKAT KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik