Szalai a mellőzésről: Tudtam, mire vállalkozom

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.01. 11:55
null
Szalainak hiányzik a játék (Fotó: MTI)
Szalai Ádám következő fellépése a német élvonalban a századik Bundesliga-meccse lesz. Már csak az a kérdés, hogy ma, a Bayern München ellen jubilál-e az utóbbi időszakban mellőzött magyar támadó.


– Mit gondol, játszik szombaton a Bayern München ellen?
– Nyilván szeretnék, de ez nem kívánságműsor. Jens Keller vezetőedző dönt a kezdőcsapat összetételéről, ugyanő cserél, tehát neki kellene feltenni a kérdést – válaszolta a Nemzeti Sportnak Szalai Ádám, a Schalke 26 esztendős csatára, aki szombati pályára lépése esetén mérföldkőhöz érkezik.



– Pedig szép jubileum lenne: századik Bundesliga-fellépés a bajnok, Német Kupa-győztes, Bajnokok Ligája-címvédő, európai Szuperkupa-nyertes és klubvilágbajnok Bayern otthonában.
– Hm… Ezek szerint kilencvenkilenc német bajnoki meccsem van. Előbb-utóbb csak meglesz a száz, persze remélem, inkább előbb.

– Klaas-Jan Huntelaar felépülése óta mindössze huszonkilenc percet játszott a Bundesliga tavaszi szezonjában. Hogyan viseli a mellőzést?
– Szerződésem tavaly nyári aláírásakor pontosan tudtam, mire vállalkozom.

– Ez rendben is van, de mit lát a külső szemlélő? Azt, hogy egy éve ilyenkor folyamatosan játszott a Bundesligában, gólokat szerzett a Mainzban, most meg… Nem hiányzik a játék?
– De, az nagyon hiányzik. Ez most egy állapot, ezt is meg kell becsülnöm. Mármint hogy egyáltalán a Schalke labdarúgója lehetek. Tizenhat évesen kerültem külföldre, a Stuttgarthoz, ahol érzékeltem, micsoda lemaradásom van a többiekkel szemben. Kitartó munkával utolértem őket, majd ugyanezt végigcsináltam a Real Madrid második csapatánál, a Castillánál. Kétezer-tíz januárjában aztán a Mainzhoz kerültem, ott lettem profi labdarúgó. Nem tizennyolc-tizenkilenc, hanem alig huszonkét évesen, a legkevésbé sem kész játékosként. Most huszonhat vagyok, időközben kimaradt egy teljes év a súlyos térdsérülésem miatt. Mondhatnak rám bármit, büszke vagyok, hogy az ESMTK salakos pályájáról indulva, három, a profi futballban eltöltött év után szerződtetett a patinás Schalke. És nyilván nem adom fel az álmaimat, a becsülettel elvégzett munkának úgyis mindig meglesz az eredménye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik