Simon Krisztián Donald kacsával tanul németül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 08:45
null
Kemény első hetek után jött az első gól: Simon Krisztián reméli, most már stabil kezdő lesz az 1860 Münchenben (Fotó: mlsz.hu)
Egy szót sem beszélt németül, mikor az 1860 München légiósa lett, szállodában lakott, most már megkapta saját lakását és a nyelvvel is ismerkedik: Simon Krisztián egyre inkább beilleszkedik a német második ligás labdarúgócsapatnál. Ebben persze sokat segít a Greuther Fürth ellen szerzett gólja is – az első az „oroszlánok” mezében.

Simon Krisztián a Bildnek bevallotta, „teljesen őrült időszak” áll mögötte. Az újpesti szélső a német átigazolási időszak utolsó napján (a zárás előtti utolsó órákban) került az 1860 Münchenhez, ahol jó pár kihívás várt rá.

„Nehéz heteim voltak. Nem voltam teljesen fitt, szállodában laktam, és egy szót sem beszéltem németül. De azóta megkaptam a lakásom, a barátnőm is beköltözött, tanulok németül is – egyelőre az alapokról van szó, így sok rajzfilmet nézek, ez jó segítség” – mondta Simon. Ahogy a Bild írja: Donald kacsa és Tapsi Hapsi segít neki a németben.

Az 1860 München irányítását a tavasszal Markus von Ahlentől átvevő vezetőedző, Torsten Fröhling a Süddeutsche Zeitungnak a múlt héten elmondta, Simon kommunikációjával akadtak gondok, ezért is szerepeltette keveset a magyar légióst. A 25. fordulóban, a Fürth ellen Simon már végig pályán volt, ezt góllal hálálta meg.

Simon Krisztián gólja

„Azt teszem, amit az edző kér tőlem. Mindig azt mondja: Játssz gondtalanul, felszabadultan – a legrosszabb, ami történhet, hogy lecseréllek!” – beszélt Simon Fröhlingről.

Az edző a müncheni Abendzeitungnak Simon gyorsaságát és védőmunkáját dicsérte.

„Megmutatta, hogy minőségi futballista. A támadások segítése mellett rendkívül fegyelmezetten védekezett is, nagyon jó szélsőjátékot nyújtott.”

Simon elmondta az Abendzeitungnak, a Münchenben eltöltött hetek alatt három kiló izmot pakolt magára, hiszen tisztában van vele, erősödnie kell a Bundesliga 2.-ben megkívánt szinthez.

A magyar szélső ügynöke, Serafino Luzzi Simon fizetéséről is szót ejtett a játékosról írt cikkben: kacsának minősítette, hogy a válogatott futballista hatszázezer eurót keresne évente. Luzzi szerint Simon a német második ligában átlagfizetésnek számító összeget (az Abendzeitung szerint ez százötvenezer euró) kap. A menedzser megerősítette: Simon kapott ajánlatokat az angol másodosztályból is, ahol jóval többet – Luzzi háromszoros pénzt emlegetett – kereshetett volna.

A héten kiderül, hogy Simon Krisztián kap-e meghívót Dárdai Pál Görögország ellen készülő válogatott keretébe – klubjában pedig fontos mérkőzés vár rá, hiszen az 1860 München az Aalennel vív pénteken kiesési „rangadót”.

Donald kacsa németül…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik