RB Salzburg: koronavírus-fertőzött egy visszatérő labdarúgójuk

K. Zs., P. K.K. Zs., P. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.08. 07:00
null
A Red Bull Salzburg stadionja a Real Madrid elleni tavalyi felkészülési mérkőzés előtt (Fotó: Török Attila)
Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg hétfő késő este a hivatalos honlapján bejelentette, hogy egy labdarúgójuk pozitív koronavírustesztet adott. A Nemzeti Sport Online megtudta, nem Szoboszlai Dominikről van szó.

Egy külföldről visszatérő labdarúgónál mutatták ki a fertőzést hétfőn. A meg nem nevezett játékosnak nincsenek egyéb tünetei, de természetesen karanténba kellett vonulnia – derül ki a klub rövid közleményéből.

Mivel az említett futballista a visszatérése óta nem érintkezett az osztrák bajnokcsapat többi tagjával – akiknek legutóbbi tesztje kivétel nélkül negatív eredményt hozott –, a Salzburg felkészülése folytatódik a Schwarz-Weiss Bregenz elleni szerdai kupamérkőzésre.

A klub a protokollnak megfelelően minden illetékes szervet (osztrák szövetség, osztrák Bundesliga, egészségügyi hatóságok) értesített a fertőzésről.

A klub honlapjának korábbi híre híre szerint nyolc salzburgi labdarúgó vett rész válogatott programon az elmúlt napokban: Szoboszlai Dominik a magyar, Cican Stankovic, Andreas Ulmer és Max Wöber az osztrák válogatott NL-meccseire volt hivatalos, Noah Okafor a svájci, Mergim Berisha a német U-válogatotthoz utazott el, míg Junior Adamu és Nicolas Seiwald az osztrák U19-es nemzeti csapatnál dolgozott – igaz, utóbbi kettő nem utazott külföldre.

A Nemzeti Sport Online kedd reggel megtudta: nem Szoboszlai Dominik az érintett játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik