Gulácsi: „Reális az esély, hogy egy meghatározó Bundesliga-klub kapusa legyek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.18. 10:16
null
Gulácsi remekül érzi magát Lipcsében, s bízik benne, hogy előbb-utóbb eljön az ő ideje (Fotó: Imago)
Az elvárásoknak megfelelően szerepel az RB Leipzig labdarúgócsapata a német második ligában: a Red Bull szponzorálta dúsgazdag lipcsei csapat három ponttal vezeti a tabellát a téli szünetben a Freiburg előtt. A Leipzig magyar kapusa, Gulácsi Péter eltiltással kezdte a szezont, és be is ragadt Fabio Coltorti mögé, tartaléknak – ám bízik az elvégzett munkában, a csapat nyújtotta előrelépési lehetőségben, no meg Ralf Rangnickban, aki leszögezte, hosszú távon terveznek vele.

„Az Európa-bajnoki kerettagság kapcsán nyilván senki sem közömbös. Amikor az edzőnkkel, Ralf Rangnickkal beszéltem erről, azt mondta, nem véletlenül igazoltak át. Az ősszel végig védő svájci Fabio Coltorti tíz évvel idősebb nálam, de egyelőre nincs ok a váltásra. A kapusposztnak így is kell működnie, amíg az első számú jól teljesít, feltétlen bizalmat kell kapnia. Ám Rangnick leszögezte, a klub hosszú távú elképezéseiben nagy szerepet szánnak nekem. Az pedig egy osztállyal feljebb a dobogó közeli pozíció... A lipcsei beruházás egyértelművé teszi, hogy a klub ezt el is éri, csak az a kérdés, mikor.”

„Az edzőnk azt mondta, számítanak rám, így az eladásomról hallani sem akarnak, de a kölcsönadás sem kerülhet szóba, mert ha Coltortival történik valami... Ha ez rövid távon nincs szinkronban az én céljaimmal, az sajnálatos, de a klub mindent alárendel a célnak, hogy feljussunk, és a Bundesligában is sikeresek legyünk, ebben pedig fontos szerepem lehet. Megtisztelő a bizalom, mégis kissé frusztráló a helyzet. A megoldás a munka. Reális az esély, hogy egy meghatározó Bundesliga-klub kapusa legyek. A lehetőséget megkapom előbb vagy utóbb, ezért úgy kell dolgoznom, hogy élni tudjak vele. Nem könnyű türelmesnek lennem, de most nincs más út. Abban pedig biztos vagyok, hogy az a rengeteg munka, amelyet elvégeztem, megtérül” – nyilatkozta Gulácsi Péter a Nemzeti Sportnak.

A magyar kapus a Bundesliga 2.-ben még nem védett ebben a szezonban, a Német Kupában egyszer, az RB Leipzig második csapatában kétszer lépett pályára.

„A FELTÉTELEK ALAPJÁN A BAYERN MÜNCHEN, A BORUSSIA DORTMUND SZINTJÉN VAN A KLUB – A TELJES, GULÁCSI PÉTERREL KÉSZÍTETT INTERJÚT KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik