RB Leipzig: alacsony a csapat? Gulácsi szerint lehet megoldás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.22. 18:58
„Izgulnak a lipcseiek, ha repül a labda" – írja a Bild, utalva arra, hogy az RB Leipzig ugyan vezetett szombaton a Freiburg otthonában, ám a házigazda két szöglet után szerzett góllal megfordította a Bundesliga 19. fordulójában rendezett mérkőzést.

Érdekes tényre hívta fel a figyelmet a német lap: Gulácsi Péter csapata legutóbbi kilenc kapott góljából nyolc pontrúgás után esett. A Freiburg játékosai (185 cm) átlagban három centivel voltak magasabbak, mint a lipcseiek (182 cm), és ez sorsdöntő volt szombaton. „Tudjuk, hogy alacsony játékosok alkotják a keretünket. Kétségtelen, hogy ez egy probléma. Nyitva tartjuk a szemünket, hátha találunk olyan futballistát, aki segíteni tud rajtunk" – így Ralph Hasenhüttl, az RB Leipzig vezetőedzője.„Tudjuk, hogy alacsony játékosok alkotják a keretünket. Kétségtelen, hogy ez egy probléma. Nyitva tartjuk a szemünket, hátha találunk olyan futballistát, aki segíteni tud rajtunk" – így Ralph Hasenhüttl, az RB Leipzig vezetőedzője.

Gulácsi Péter szerint nem feltétlenül probléma a magasság. „Bár alacsonyabb játékosaink vannak, jobban kell használni a testi erőnket és elszántabban védekezni" – idézi a Bild lipcseiek magyar válogatott kapusát.

A legutóbbi Bundesliga-szezonban az RB Leipzig összesen 13 gólt kapott pontrúgások után, a jelenlegi idényben 19 meccs után már tizenkettőnél jár. A Bild szerint Marvin Compper januári klubváltása (a 185 cm magas belső védő a Celtichez igazolt – a szerk.) is közrejátszik ebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik