Potemkin Károly: Európa-liga után NB III

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 16:41
null
Potemkin (balra) a feröeri légióskodás után ismét itthon futballozik (Fotó: NS-archív)
A vándor hazatért – Potemkin Károly július 8-án még gólt szerzett a feröeri NSÍ Runavik színeiben az Európa-ligában, tegnap pedig már az NB III-as Újbudában volt eredményes a Magyar Kupában. A 33 esztendős csatár hároméves feröeri légióskodás után tért vissza Magyarországra.

„Lejárt a szerződésem Feröeren az NSÍ Runaviknál, és mivel itthon belefogtam egy vállalkozásba, ráadásul nagyon sok elintézni valóm is van, ezért úgy döntöttem, hogy hazatérek" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Potemkin Károly, a támadó itthon 11 csapatban futballozott, majd Feröeren az NSÍ volt a harmadik együttese.

„Jól ment kint a játék, hiszen az előző idényben 18 gólt lőttem, de a most folyó bajnokságban is négyszer eredményes voltam, ráadásul találataim fontos pontokat hoztak a csapatnak, amivel nagyban hozzájárultam, ahhoz, hogy az NSÍ vezeti tabellát" – mondta Potemkin, aki nem tartja kizártnak, hogy néhány hónap múlva visszatér még a Gángó Andrást is foglalkoztató klubhoz, melynek színeiben egy hónapja, az utolsó meccsén még az Európa-ligában szerzett gólt.

„Azért igazoltam egy amatőr csapathoz, az Újbudához, hogy bármikor ismét külföldre tudjak szerződni, ha úgy alakulnak az egyéb dolgaim. A hazai NB III sokkal gyengébb, mint a feröeri élvonal, de nekem a góllövés a feladatom, az pedig sehol sem könnyű" – fogalmazott Potemkin, a csatár tegnap első meccsén rögtön gólt is szerzett az Újpest B ellen 5–1-re megnyert Magyar Kupa-találkozón.

Hozzátette, 33 évesen már nincsenek hosszú távú tervei, de amíg élvezi a játékot, addig szeretne még néhány évet futballozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik