Oroszország: tripla és dupla jelzi Priskin Tamás felépülését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 11:17
Priskin Tamás néhány héten belül mesterhármast és duplát is elért az Alanyija Vlagyikavkazban, hat góljával a hetedik helyen áll az orosz másodosztályú labdarúgó-bajnokság góllövőlistáján. A csatár a hétvégi két találata után a Nemzeti Sportnak elmondta: önbizalmat ad neki, hogy felépülése óta az edzője rendre beállítja a kezdő tizenegybe.

„Nagyon sajnálom, hogy a szezon elejéről lemaradtam a sérülésem miatt – mondta az idényben eddig csupán öt bajnokin pályára lépő játékos a Nemzeti Sportnak. – Keményen dolgoztam, hogy jó erőben térjek vissza a pályára, és szerencsére most is kijött a lépés. Ettől függetlenül a legfontosabb, hogy begyűjtöttük a három pontot. Nehéz mérkőzés volt, jóval könnyebbre számítottunk, megszenvedtünk a győzelemért. Az pedig külön öröm számomra, hogy megint betaláltam, és a múltkori három után ezúttal két góllal tudtam segíteni a csapatomnak.”

„Örülök, hogy ilyen jól megy a játék, de a társak nélkül nem tartanék ennyi gólnál – folytatta a játékos. – Az edzőmnek is rengeteget köszönhetek, aki kezdőként számít rám, elvégre amióta visszatértem, minden alkalommal a pályán voltam a kezdő sípszónál. Önbizalmat ad, hogy megkapom a lehetőséget, én pedig igyekszem élni vele és meghálálni."

Éppen az idény előtti sérülés (részleges térdszalagszakadás) az oka annak, hogy a játékos a szokásosnál nehezebben bírja a terhelést, a mérkőzések végére elfárad, ezért lecserélik.

„Bízom benne, hogy hamarosan kilencven perceket tölthetek a pályán, de nem nekem kell döntést hoznom, hanem a vezetőedzőnek. S bárhogy határoz, elfogadom. Azt is elfogadnám, ha minden meccsen lecserélnének hetven perc után, ám addigra szerzek két gólt. Persze a legfontosabb, hogy továbbra is jól szerepeljünk, és a szezon végén visszajussunk az első osztályba. Ehhez nekem is tartanom kell a formámat, továbbra is szeretném rugdosni a gólokat. Igaz, 2013-ban már csak három bajnokit játszunk, utána jön a téli szünet."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik