Olaszország: a Milan korábbi BEK-győztese Novothnyék edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 08:32
Edzőt cserélt Novothny Soma csapata: az olasz harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Südtirolt Giovanni Stroppa irányítja a következő szezon végéig.

A 47 esztendős Giovanni Stroppa kanyargós játékos-pályafutása a Milanból indult, és ott is gazdagodott a legjobb eredményekkel: a támadó középpályás tagja volt az 1990-ben BEK-et (a bajnokcsapatok BL-előd versenysorozatát) nyerő Arrigo Sacchi-csapat keretének.

Stroppa háromszoros Európai Szuperkupa-győztesnek, valamint kétszeres Világkupa-győztesnek is mondhatja magát – a paraguayi Olimpia elleni Vk-meccsen (3–0) góllal járult hozzá az 1990-es diadalhoz.

A négyszeres olasz válogatott, többek között a Laziót, az Udinesét és a Genoát is megjáró Stroppa 2007 óta edzősködik, a Milan primavera-csapata mellett a Pescarát és a Speziát irányította korábban, és egy évig a Südtirol szakvezetője is volt.

Az eddigi vezetőedzővel, Adolfo Sormanival a Mantova elleni vasárnapi hazai vereség (0–1) után bontott szerződést a hetek óta nyeretlen, csoportjában csak a 11. helyen álló klub. Az említett mérkőzésen a csapatot kölcsönjátékosként szolgáló Novothny is játszott, a 78. percben lecserélték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik