nemzetisport.hu 2017.08.11 23:43 Frissítve: 2017.08.11 23:54

NS: Németh Krisztián újra Amerikában; mi lesz Hangával? – szombat

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

 

Németh Krisztián úgy búcsúzott el annak idején Kansastól, hogy reményei szerint egyszer még visszatérhet az amerikai labdarúgó-bajnokságba, az MLS-be. Nos, nem hiába bizakodott a válogatott csatár, hiszen a tengerentúlon folytatódik pályafutása, a New England Revolution szerződtette. Hogy milyen kacifántos szabályok szerint zajlik az Egyesült Államokban az új futballisták igazolása, kiderül írásunkból, miként azt is megtudhatják, hogy a szintén az USA-ban futballozó Nikolics Nemanja mivel indokolja, hogy nem jön haza a válogatott soron következő két mérkőzésére.

• Ami bizonyos: a magyar férfi kosárlabda-válogatott Kazanyban Oroszország ellen játszott Eb-felkészülési mérkőzést. Ami viszont továbbra is kérdéses, noha egyre közelebb van a kontinensviadal kezdése, hogy mi lesz DeAndre Kane-nel és Hanga Ádámmal. A két kulcsembernek remélt kosaras ugyanis továbbra sem csatlakozott a kerethez, és egyelőre azt sem tudni, mikor kívánják megkezdeni a közös munkát. Hanga esetében érthető a halogatás, mert egyelőre nem zárult le az átigazolási ügye. Hogy milyen következményei lehetnek, ha Kane önkényesen marad távol, kiderül cikkünkből.

• Hosszú tárgyalások után megszületett a megállapodás, Jarmo Tolvanen a magyar felnőtt és junior jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya. A finn szakember nem ismeretlen a hazai szurkolók előtt, korábban dolgozott már Fehérváron, s noha a rájátszásba vezette a csapatot, a játékosok lényegében megfúrták. A szakember lapunknak ugyanakkor azt mondta, családi okok miatt távozott, s alig várja, hogy visszatérhessen hazánkba. Hogy kikkel kellett versengenie a pozícióért, megtudják írásunkból.

Hosszabbítás című mellékletünkben megszólal a Videoton 1984–85-ös nagyszerű UEFA-kupa-menetelésének egyik főhőse, Szabó József. A Tyantyi becenévre hallgató remek center nevét még manapság is idegesen ejtik ki Belgrádban, hiszen annak idején mesternégyest jegyzett a Partizan elleni kupacsata első meccsén. Hogy miként ünnepelték meg az emlékezetes diadal után, s hogy milyen megpróbáltatásokat kellett kiállniuk a visszavágón, arról is szó van interjúnkban.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.07 10:02:57

Légiósok BORSI GERGELY

A támadót az élvonalból és a másodosztályból sem keresték, az alacsonyabb ligák pedig nem motiválják.

2017.12.01 08:09:47

Légiósok SZELI MÁTYÁS (EINDHOVEN)

A PSV-ben nevelkedő Kun Bertalan sok nehézséggel megküzdött már pályafutása során.

2017.11.27 23:57:27

Légiósok ZSOLDOS BARNA (Abu-Dzabi)

Az al-Vahda légiósának fáj, hogy az idei kudarcok miatt megkérdőjelezik kilencvenhárom válogatottságát.

2017.11.27 23:21:12

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcsembertől mindenki sokkal többet vár.

2017.11.22 16:29:38

Légiósok nemzetisport.hu

U9-től scout, U12-től videoelemzés, karakterfejlesztés – dán utánpótlás-nevelés magyar szemszögből.