nemzetisport.hu 2017.08.11 23:43 Frissítve: 2017.08.11 23:54

NS: Németh Krisztián újra Amerikában; mi lesz Hangával? – szombat

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

 

Németh Krisztián úgy búcsúzott el annak idején Kansastól, hogy reményei szerint egyszer még visszatérhet az amerikai labdarúgó-bajnokságba, az MLS-be. Nos, nem hiába bizakodott a válogatott csatár, hiszen a tengerentúlon folytatódik pályafutása, a New England Revolution szerződtette. Hogy milyen kacifántos szabályok szerint zajlik az Egyesült Államokban az új futballisták igazolása, kiderül írásunkból, miként azt is megtudhatják, hogy a szintén az USA-ban futballozó Nikolics Nemanja mivel indokolja, hogy nem jön haza a válogatott soron következő két mérkőzésére.

• Ami bizonyos: a magyar férfi kosárlabda-válogatott Kazanyban Oroszország ellen játszott Eb-felkészülési mérkőzést. Ami viszont továbbra is kérdéses, noha egyre közelebb van a kontinensviadal kezdése, hogy mi lesz DeAndre Kane-nel és Hanga Ádámmal. A két kulcsembernek remélt kosaras ugyanis továbbra sem csatlakozott a kerethez, és egyelőre azt sem tudni, mikor kívánják megkezdeni a közös munkát. Hanga esetében érthető a halogatás, mert egyelőre nem zárult le az átigazolási ügye. Hogy milyen következményei lehetnek, ha Kane önkényesen marad távol, kiderül cikkünkből.

• Hosszú tárgyalások után megszületett a megállapodás, Jarmo Tolvanen a magyar felnőtt és junior jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya. A finn szakember nem ismeretlen a hazai szurkolók előtt, korábban dolgozott már Fehérváron, s noha a rájátszásba vezette a csapatot, a játékosok lényegében megfúrták. A szakember lapunknak ugyanakkor azt mondta, családi okok miatt távozott, s alig várja, hogy visszatérhessen hazánkba. Hogy kikkel kellett versengenie a pozícióért, megtudják írásunkból.

Hosszabbítás című mellékletünkben megszólal a Videoton 1984–85-ös nagyszerű UEFA-kupa-menetelésének egyik főhőse, Szabó József. A Tyantyi becenévre hallgató remek center nevét még manapság is idegesen ejtik ki Belgrádban, hiszen annak idején mesternégyest jegyzett a Partizan elleni kupacsata első meccsén. Hogy miként ünnepelték meg az emlékezetes diadal után, s hogy milyen megpróbáltatásokat kellett kiállniuk a visszavágón, arról is szó van interjúnkban.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.08.17 09:33:32

Légiósok BORSI GERGELY

„Rengeteget tanultam az elmúlt években, sokan támadtak, de azon már túlléptem.”

2017.08.12 08:11:56

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Válogatott támadónk boldog, hogy visszatérhet az MLS-be, és optimistán várja az újabb kihívást.

2017.08.12 00:15:27

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Németh Krisztián játékjogát több klub is meg akarta kaparintani.

2017.08.05 14:15:24

Légiósok PÓR KÁROLY

16 évesen a maga útját járja – három bajnokin egy-egy gól és gólpassz az osztrák másodosztályban.

2017.07.31 10:37:31

Légiósok BORSI GERGELY

A támadó tanult a gyirmóti esetből, ezért is tudott gólt lőni. Nikolicsék ellen döntőzne.