Norvégia: Vieira megerősítette Kovácsot, jól alakította életét

Vágólapra másolva!
2013.03.19. 10:10
A norvég labdarúgó-bajnokságot a hétvégén góllal kezdő Kovács Péter (Strömsgodset) remek erőben van, amit részben a megváltozott étrendjének köszönhet. A dániai távoktatásban sportmenedzsmentet tanuló magyar támadó a játék mellett az elméleti pallérozódására is ügyel, hétfőn például Patrick Vieirától hallott hasznos dolgokat.

„Vieira a Manchester City játékosmegfigyelője, a Strömsgodset pedig a City testvérklubja. Meg sem kellett szólalnia, már a megjelenésével óriási hatással volt ránk – számolt be a korábbi francia csillag látogatásáról Kovács a Nemzeti Sportnak. – Elmondta, hogy nem tartozott a tehetséges labdarúgók közé, a sikerekért meg kellett dolgoznia. Én sem voltam őstehetség. Vieira a maga közegében hozta ki magából a maximumot, világ- és Európa-bajnok lett, én pedig itt, északon értem el a magam csúcsait. Megerősítette bennem azt, amit gondolok: jól alakítottam az életemet. Vieira inspirált. A beszélgetés után az jutott az eszembe, hogy még legalább két évig futballozni akarok."

Ami a 35 éves magyar játékos kiváló formáját, a norvég sajtó által megcsodált „kortalanságát" illeti, az Kenn Hall Stensen, az együttes táplálkozási szakértője szerint a közelmúltban megváltoztatott étrendjének is köszönhető.

„Sosem voltam túlsúlyos, de tény, hogy szálkásodtam, annak pedig őszintén örülök, ha a csapattársaim mellett a kritikus is úgy látja, hogy gyorsultam és hasznosabb játékos lettem – reagált a 198 centi magas támadó, akinek versenysúlya az öt évvel ezelőtti százöt kilóról kilencvenkilencre csökkent. – Összetett a válasz: az étrend mellett az edzésmunkámat is átalakítottam. A rizs, a burgonya és a kenyér gyakorlatilag lekerült az étlapról, a szénhidrátbevitel csökkent. A súlycsökkenés mellett azt tapasztaltam, hogy többet tudok futni, intenzívebb, minőségibb lett az edzésmunkám. Szerencsés alkat vagyok, nekem bejött az étrendváltás."

A vb-selejtezők miatt Norvégiában is szünet van az élvonalban, a bajnoki címet és/vagy a Norvég Kupát idén megszerezni vágyó Strömsgodset legközelebb április 2-án, a Hönefoss vendégeként játszik a ligában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik