Németh K.: Nem kellene erőltetnem a 11-eseket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 08:52
null
Németh Krisztián (balra) jó napját beárnyékolta a kihagyott büntető (Fotó: Imago)
Örömtáncról, pezsgőbontásról szó sem lehetett. Pedig ha nagyon akar, találhatott volna okot az ünneplésre Németh Krisztián. A holland élvonalbeli Roda 13-szoros válogatott csatára ugyanis két gólt szerzett az Utrecht elleni idegenbeli bajnokin. A baj csak az, hogy a vége 3–3-as döntetlen lett. És ha azt vesszük, hogy Németh egy-két kecsegtető helyzet mellett egy tizenegyest is kihagyott (még az első félidőben), könnyen belátjuk, miért nem vetette szét az öröm a lefújás után.

 

„Három-négy perc volt csupán hátra a mérkőzésből, három kettőre vezettünk – emlékezett Németh Krisztián. – Uraltuk a játékot, kezünkben volt a meccs. Hátul azonban megint hibáztunk, így meg kellett elégednünk az egy ponttal. Nagy kár érte, felettébb bosszantó ugyanis, hogy a duplázásom végül nem hozott győzelmet. Persze az is igaz, hogy ha elöl pontosabbak vagyunk, és nem hármat rúgunk, hanem legalább négyet, vagy mondjuk én berúgom a tizenegyest, akkor most győzelemről beszélgethetnénk.”

Ettől még a gól az gól, jól mutat a neve mellett. Különösen, hogy a szezon nyolc bajnokiján immár négyet szerzett, és nemcsak lábbal, hanem fejjel is megtalálta az utat az ellenfelek hálójába.

„Nem állítanám, hogy a fejjáték az erősségeim közé tartozott – mondta. – Ugyanakkor épp azt számolgattam, hogy az utóbbi időszakban három-négy gólt is fejjel szereztem. Ez azért előrelépés, de nem árt még gyakorolni. Azt hiszem, igazuk van azoknak, akik úgy látják, fekszik nekem a holland első osztály stílusa. Különösen most, hogy újból elöl játszom, s egyedül a támadásra, a gólszerzésre kell figyelnem. Korábban, amikor visszavontabban szerepeltem, rengeteg energiámat lekötötte a védekezés, nemigen tudtam annyira kivenni a részem a játékból, mint szerettem volna.”

Bár Németh volt az első számú jelölt a tizenegyesre, ismét láthattuk, hogy nem jelent semmit, ha az ember az edzésen kíméletlenül a hálóba vágja a labdát. „Nem kellene erőltetnem a tizenegyeseket” – mondta Németh Krisztián a kérdésre, mire jutott a szombati kihagyott büntetője után.

„Én voltam kijelölve, mivel edzéseken jól rúgom őket – árulta el. – Ezúttal is biztos voltam benne, hogy belövöm, ám a kapus jól eltalálta az irányt, és sajnos kiütötte a labdát. Van ilyen, de bosszant a dolog, hiszen az értékesített tizenegyes győzelmet jelentett volna a csapatnak, nekem pedig mesterhármast. Szombaton két sokkal nehezebb helyzetet megoldottam, a büntetőt ugyanakkor nem sikerült értékesítenem. Egyetlen megoldás van, még többet gyakorlom, és mondjuk egy darabig most a meccseken majd nem én állok a labda mögé.”

MIT MOND NÉMETH KRISZTIÁNRÓL A SZÖVETSÉGI KAPITÁNY, EGERVÁRI SÁNDOR? MILYEN CÉLOKAT TŰZÖTT KI A CSATÁR MAGA ELÉ? MINEK KÖSZÖNHETŐ AZ ELŐRELÉPÉS? VÁLASZOK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN – AMIT ELOLVASHAT IMMÁR DIGITÁLIS FORMÁTUMBAN IS!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik