Napoli: Novothny közel a Juve Stabiához - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.07. 08:38
null
Novothny Soma sorsáról a következő héten már biztosabbat tudhatunk (Forrás: iamnaples.it)
Az olasz átigazolási hírekkel foglalkozó Tuttomercatoweb az Il Mattino napilap értesüléseire hivatkozva állítja, Novothny Soma, a Napoli magyar csatára közel áll ahhoz, hogy kölcsönbe a Serie B-ben szereplő Juve Stabiához kerüljön a 2013–2014-es szezonra.

Olasz sajtóhírek – a Tuttomercatoweb és az Il Mattino című lap – szerint Novothny egy csapattársával, a balhátvéd Luigi Vitaléval „csomagban” kerülne a Napolitól a „darazsaknak” becézett Juve Stabiához, a héten már a csapattal is készülhet. Ezzel szemben azonban a Nemzeti Sport Online úgy értesült, a csatár ezen a héten még a Napolival tréningezik, és várhatóan legkorábban jövő héten dőlhet el, hogy hol folytatja a pályafutását, kölcsönadják-e. Ez elsősorban a nápolyi vezetés döntésén múlik.

Novothny az elmúlt másfél hónapban a Napoli első csapatával készült a szezonra, több felkészülési mérkőzésen, köztük a londoni Emirates-kupán is pályára lépett. Játéka korábban több olasz, alsóbb osztályú klub érdeklődését is felkeltette, köztük a Viareggio, a Reggina és a Grosseto is érdeklődött, de jelenleg a – már korábban is megszellőztetett – Juve Stabia tűnik befutónak. Az együttes 2011-ben 59 év után jutott fel az olasz másodosztályba, amelyben azóta középcsapatként szerepel.

Ha a közeljövőben papíron is megvalósul a kölcsönszerződés, Novothnynak nem kell majd messze utaznia, hiszen Castellammare di Stabia városa Nápolytól mindössze harminc kilométerre fekszik, a két klub szoros és jó kapcsolatot ápol egymással. Az 1907-ben alapított, történelme során több alkalommal is újraalapított Juve Stabia 2011-ben, fél évszázadnyi szünet után követelt helyet magának az olasz második vonalban, két éve a 9., a 2012–2013-as szezonban a 16. helyen végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik