Légiósok: Biztosan lesz folytatása az ügynek – Nagy Dominik

Borsi GergelyBorsi Gergely
Vágólapra másolva!
2017.09.23. 07:24
null
Nagy Dominik nem érti, miért talál ki bárki is olyat, hogy köze volt az edzője menesztéséhez (Fotó: AFP)
Nagy Dominik Jacek Magieránál lett kezdőjátékos a Legia Warszawában, vele nyert bajnokságot, a magyar játékos ezért sem érti, miért talál ki bárki is olyat, hogy köze volt a vezetőedző menesztéséhez.

 

– Tényleg edzőt buktatott?
– Dehogyis! – mondta Nagy Dominik, a Legia Warszawa 22 éves támadója, aki azután került az internetes lapok célkeresztjébe, hogy Jacek Magierát egy év munka után a múlt héten menesztette a Legia Warszawa vezetősége, a helyét Romeo Jozak vette át, akivel a varsóiak eddig mindkét mérkőzésüket megnyerték.

– Pedig a sport.pl oldal azt írta, hogy három csapattársával együtt felelősek Jacek Magiera menesztéséért.
És ezt el is hiszi?

– Súlyos vádnak hangzik, pláne hogy négyüket meg is nevezték. Nem bántja?
Próbálunk nem foglalkozni vele, de nehéz kizárni, a klub rögtön reagált is rá. Sajnos előfordul ilyesmi, a Legiának sok a rosszakarója, mondták is, nem ez az első eset, történt már hasonló, hogy valaki, akit korábban elküldtek a csapattól, kitalál egy sztorit, esetleg egy lap, amelynek az a célja, hogy rombolja az öltözői hangulatot, és így próbálják megakadályozni, hogy sikeresek legyünk. Artur Jedrzejczyk csapatkapitány, de Michal Pazdan és Krzysztof Maczynski is alapember, ráadásul mindhárman válogatottak. Miért lenne jó ez nekik?

– És mi a helyzet önnel?
– Akkor kerültem Varsóba, amikor Jacek Magiera irányította a csapatot. Eleinte, amikor nem játszottam, gyakran behívott magához, és megnyugtatott, megkapom a lehetőséget. Így is lett! Rendszeresen a pályán voltam, kezdőjátékos lettem nála, sőt együtt nyertük meg a bajnokságot, élveztem a közös munkát. Sosem éreztette velem, hogy külföldi vagyok.

Azért sem értem az egészet, mert mind a négyen alapembernek számítottunk, szinte végigjátszottuk az összes mérkőzést. Még csak nézeteltérésünk sem volt egymással, váratlanul ért a menesztése. A gyenge szereplés miatt a nézők újabban már minden labdaérintésünknél fütyültek, szidtak minket, sőt később még el is beszélgettek velünk. Az idősebb játékosok figyelmeztettek is, hogy egy ideig nem ajánlatos a városban mászkálni. Most arra kell törekednünk, hogy ezt jó eredményekkel feledtessük. Vasárnap rangadót játszunk az előző kiírás ezüstérmesével, a Jagielloniával idegenben, ráadásul utána három rendkívül erős ellenféllel találkozunk, úgyhogy fontos időszak előtt állunk.

De... Hiába mondják, hogy ne törődjünk az írásokkal, ez nem ilyen egyszerű, mert a rossz hírünket keltik, és ahhoz, hogy lezárjuk, pontot kell tenni a végére. Biztosan lesz folytatása, a klub lépéseket tesz az ügyben, minden bizonnyal jogi útra tereli.

– Milyen a kapcsolata az új vezetőedzővel, Romeo Jozakkal?
– Ahogy eddig, nála is érzem a bizalmat. Miután megérkezett, nem sokkal később mindenkivel elbeszélgetett, és engem hívott be elsőként. Mondta, hogy számít rám, tudja, milyen játékos vagyok, úgyhogy fontos szerepet szán nekem. Tiszta a lelkiismeretem, igyekszem a játékra koncentrálni, most a győzelmek segíthetnek a leginkább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik