MLS: Sallói a „legolcsóbb” góllövő az egész bajnokságban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 18:36
null
Sallói a legjobb befektetés (Fotó: Facebook.com/Jenkifoci)
A észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City csatára, a 22 éves Sallói Dániel az idényben 10 vagy annál több találatig jutó játékosok közül a legolcsóbb góllövő – derül ki a Jenkifoci kimutatásából.

A magyar támadó éves fizetése az MLS játékosokat képviselő szervezetének (MLSPU) idény eleji közlése szerint 81 625 dollár – azaz 23.25 millió forint –, vagyis a szezon során eddig 10 gólt szerző támadó egy góljáért – kerekítve – 8163 dollárt fizet a klubja.

„Tehát »ennyibe kerül« egy Sallói-találat. Ez tizedakkora befektetés a Kansas részéről, mint amennyit az LA Galaxynek kell fizetnie egy Ibra-gólért. Sőt, egy Sallói-gól csupán tizenhatod annyiba kerül, mint egy Nikolics-gól, közel huszadannyiba, mint egy Rooney-gól és hetvened (!) annyiba, mint egy Giovinco-találat” – írja a Jenkifoci.

Ezzel Sallói az MLS mostani szezonjában legalább 10 találatig jutó játékosok közül messze a legjobb befektetésnek bizonyult, a második helyen álló – szintén tízgólos – Fafa Picault 14 866 dollárért szerez egy találatot.

A listán a 26. helyen szerepel a Chicago Fire magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja, aki 127 067 dollárért lő egy gólt, Wayne Rooney 148 061-ért teszi meg ugyanezt, míg a legdrágább az olasz válogatott Sebastian Giovinco, akinek egy góljáért 592 963 dollárt fizet a klubja.

Ennyi pénzért – 8163 dollárért, azaz körülbelül 2 325 000 forintért – vehetünk egy új Dacia Sanderót, esetleg egy 10 év körüli használt Audi A4-est, vagy 15 esztendős, újszerű állapotú lakókocsit, kis szerencsével hozzájuthatunk öt darabhoz egy-egy jobbfajta gamerlaptopból, és a legújabb iPhone Xs-ből is beszerezhetünk vagy hármat – hogy csak néhány apróságot kiemeljünk, amit Sallói egy-egy góljának árával kezdhetnénk.

 


A teljes lista (Fotó: Facebook.com/Jenkifoci)
A teljes lista (Fotó: Facebook.com/Jenkifoci)


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik