MLS: „Nikolicsban minden megvan, hogy gólkirály legyen”

Vágólapra másolva!
2016.12.23. 16:33
null
A Washington Post szakírója szerint Nikolics Nemanja az MLS-ben is sikeres lehet (Fotó: MTI)
Simon Evans, a Washington Post labdarúgó-szakújságírója a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában beszélt az amerikai liga (MLS) döntője körüli felhajtásról, a bajnokság új trendjéről, amelybe tökéletesen beleillik Nikolics Nemanja, akivel nagyszerűen járhat új csapata, a Chicago Fire. A szakíró úgy véli, a Legia Warszawát elhagyó magyar válogatott támadóban minden megvan ahhoz, hogy gólkirály legyen az MLS-ben.

 

„A bajnoki döntő kicsit hasonlít a Super Bowlra, vagyis rengeteg médiaeseményt szerveznek körémondta a Nemzeti Sportnak Simon Evans,aki Miamiból segített nekünk eligazodni az amerikai focihírek között.Sokat beszéltem a szövetség, az MLS vezetőivel, és többen említették, hogy új irányra van szükség. Az igazán nagy sztárok sokat hozzátettek az itteni bajnoksághoz, hiszen David Beckham, Frank Lampard, Steven Gerrard, Andrea Pirlo érkezése mindenhol hír volt – csak hát a játék...”

„Az MLS szerint a bajnokság ismert, és ahol van klub, ott élénk az érdeklődés, ezért megfogalmazódott az igény, olyan játékosokra lenne szükség, akik nem karrierjük végén, inkább a közepén tartanak. A legjobb példa Sebastian Giovincóé, aki huszonnyolc évesen ment Torontóba – pedig a Juventusból Európa rengeteg klubjába igazolhatott volna. A játékosnak aztán nagy szerepe volt abban, hogy klubja eljutott a fináléig! Jók a sztárok, de azok még inkább, akik nemcsak marketingszempontból, hanem a gyakorlatban, azaz a futballpályán is hozzáadnak valamit csapatuk teljesítményéhez. Ez a trend, és ebbe tökéletesen illik a harminc körüli, aktív válogatott játékos szerződtetése.”

Az újságíró szerint az MLS-hez szükséges erőnlét birtokában a technikás labdarúgó sokra viheti. Ilyen volt Németh Krisztián, akiért rajongtak Kansasben, és ilyen lehet Nikolics is Chicagóban.

„A klub korábban nem volt igazán sikeres, de az itteni rendszer alapján gyorsan lehet fejlődnitudtuk meg a szakírótól.A Fire sikerre éhes klub, szurkolói vágynak a jó szereplésre, és ha Nikolics Nemanja ebben segíteni tud, nagyon népszerű lesz. És ez nem lehetetlen vállalás! Bradley Wright-Phillips az angol harmadosztályból érkezve lett gólkirály, vagyis az a futballista, aki érzi a kaput, képes gólt lőni – márpedig a magyar támadó ezt bizonyította az NB I-ben és a Legiában is –, óriási nyeremény lehet együttese számára. A holland Michael de Leeuw volt eddig az ék, de ő egy sorral hátrébb lehet az igazi, és ketten együtt győzelemre vezethetik a Chicago Fire-t.”

A Washington Post újságírója a Twitteren is megosztotta a gondolatait követőivel.

„Épp most beszélgettem Magyarország sportnapilapjával az MLS-ről és Nikolics Nemanja Chicago Fire-höz szerződéséről. Nagy volt az érdeklődés a váltásával kapcsolatban” – kezdte a Washington Post újságírója.

„Úgy vélem, Nikolics rendelkezik mindennel, ami ahhoz szükséges, hogy gólkirály legyen az MLS-ben. Valódi gólvágó, technikás, és képes fizikailag is megbirkózni az ellenfelekkel” – vélekedett Simon Evans.






 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik