MLS: magyar nap a ligában – alapszakaszt nyerhet a Kansas City

SZÖLLŐSI GYÖRGY (Kansas City-Chicago)SZÖLLŐSI GYÖRGY (Kansas City-Chicago)
Vágólapra másolva!
2018.10.28. 08:45
null
Németh (balra) és Sallói is ott lehet a Los Angeles FC ellen (Fotó: Gary Rohman)
Sallói Dániel bombaformában, Németh Krisztián is játszhat a Los Angeles FC elleni rangadón, Peter Vermes csapatának a döntetlen is elég. Nikolics Nemanja és Stieber Zoltán egymás ellen az első számú észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS).

 

Legutóbbi két bajnoki meccsét megnyerte, hét gólt szerzett a Sporting Kansas City, és a hétből Sallói Dániel, a csapat 22 éves magyar csatára egymaga hármat vállalt. A Nemzeti Sportnak megnézni engedett csütörtöki edzésen az egymás közötti játékban Sallóit a várható kezdőcsapatba osztotta be a magyar-amerikai Peter Vermes, az MLS legrutinosabb edzője, akit a vb-selejtezők kudarca óta egyre többen emlegetnek az Egyesült Államok lehetséges új szövetségi kapitányaként is.

Ő azonban, mint lapunknak elmondta, minden erejével a bajnokságra és az általa 2009 óta edzőként, az utóbbi években pedig már sportigazgatóként is vezetett Sporting Kansas City felkészítésére koncentrál.

„Kitűnő csapat lesz az ellenfelünk, amely remekül védekezik, és Carlos Vela révén a meccset is eldönteni képes játékosa van” – mondta Peter Vermes. Tudni kell azonban, hogy a hazai Sportingnak a döntetlen is elég, mivel két ponttal vezet a második helyen álló ellenfele, a Los Angeles FC előtt.

A harmadik Dallas elleni vasárnapi 3–0-s győzelem (benne egy Sallói-góllal) elég volt ahhoz, hogy iksz esetén ez a vetélytárs sem legyen veszélyes az MLS jelenlegi legmagyarabb csapatának alapszakasz-győzelmére.

Fennállása során először végezne a Nyugati konferenciában első helyen a Kansas, amelynek végső soron a második helyezés sem rossz, abból a szempontból, hogy az első két csapatnak nem kell egyenes kieséses meccset játszani a rájátszás elején, néhány nappal az alapszakasz vége után, hanem automatikusan a főcsoport elődöntőjébe kerülnek, amelyben a 3-6. helyezett csapatok negyeddöntőinek győzteseivel kerülnek szembe.

Ezt követi az oda-visszavágós elődöntő és döntő, majd a két főcsoport egymeccses fináléja az alapszakaszban jobb eredményt elérő csapat otthonában. Ebben a pillanatban ugyanakkor még az elsőtől a negyedikig bármelyik helyen végezhet a Sporting KC, még ha jó esély is mutatkozik a főcsoportgyőzelmére a sorrendben több mint 100. (!) telt házas hazai meccsén, vasárnap este.

Sallói, aki nagyon fontos mérkőzésen, a győztes kupadöntőn tavaly már gólt lőtt, s ebben az idényben tíz találatnál jár, tehát minden bizonnyal kezdő lesz, és, mint mondta, nagyon örülne egy újabb értékes gólnak, de jó esély van Németh Krisztián játékára is, aki a legutóbb, a válogatott meccsek után, Dallasban már kapott néhány percet a találkozó végén, és minden erejével a csapatba való visszatérésre készül korábbi nagy sikereinek helyszínén, katari és massachusettsi idényei után.

Vermes edző magyaráz Sallóinak (Fotó: Gary Rohman)
Vermes edző magyaráz Sallóinak (Fotó: Gary Rohman)

Az MLS alapszakaszának utolsó fordulójában minden meccs azonos időpontban kezdődik mindkét csoportban, magyar idő szerint vasárnap 21.30-kor, így a két magyart is érintő Chicago Fire–D. C. United találkozó is, amelyre a Chicagói Magyar Klub és a helyi magyar főkonzulátus munkatársai ismét „magyar napot” (Hungarian Heritage Day) szerveznek.

Sok honfitársunk szurkol majd a helyszínen a két magyarnak, Nikolics Nemanjának és Stieber Zoltánnak, s a hazaiaknál szereplő Nikolics, az MLS tavalyi gólkirálya – aki 15 találatával most a 7. helyen áll a góllövőlistán – találkozik is a mérkőzés után a kilátogató magyarokkal. Csapata, a Keleti konferencia 10. helyén álló Chicago Fire ezúttal lemarad a rájátszásról, a jelenleg ötödik vendégegyüttes, a washingtoni D. C. United viszont már biztosította helyét az első hatban, így a rájátszásban folytathatja a jövő héten Stieber Zoltán és Wayne Rooney klubja.

USA, MLS
ALAPSZAKASZ

21.30: Chicago Fire–D. C. United
Chicago Fire: Nikolics Nemanja; DC United: Stieber Zoltán
21.30: Sporting Kansas City–Los Angeles FC
Sporting KC: Németh Krisztián, Sallói Dániel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik