MLS: Fantasztikus labdákat kaptam tőle – Nikolics Schweinsteigerről

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2017.04.03. 08:14
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában a múlt hétvégén a Chicago Fire Nemanja Nikoliccsal és immár az új igazolással, a német világbajnok Bastian Schweinsteigerrel a soraiban játszott egy végletekig kiélezett meccsen 2–2-es döntetlent a Montreal Impacttel. A meccsről és a góllal debütáló új csapattársról a magyar válogatott csatár nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.



Nikolics és az új szerzemény, Bastian Schweinsteiger ünnepli a Chicago Fire gólját (Fotó: Imago)
Nikolics és az új szerzemény, Bastian Schweinsteiger ünnepli a Chicago Fire gólját (Fotó: Imago)

Őrületes meccset játszott az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) negyedik fordulójában a Nikolics Nemanját is a soraiban tudó Chicago Fire a Montreal Impact ellen. Egyrészt volt piros lap itt is, ott is: a Chicagóból a brazil Juninho kényszerült elhagyni a pályát a 71. percben, míg a vendégektől az argentin Víctor Cabrerát állították ki kilenc perccel később.

Az igazán vérpezsdítő jelenetek a lefújás előtti percekben következtek, hiszen 1–1-es állásnál a 90. percben vette át a vezetést a kanadai együttes az elefántcsontparti Ballou Jean-Yves Tabla góljával, de a 93. percben egyenlített a Fire, amely aztán még meg is szerezhette volna mindhárom pontot, de egy tizenhatoson belüli ütközés után nem kapott büntetőt. Maradt a 2–2.

Schweinsteiger gólja

„Örülnünk kell a döntetlennek is, ha azt nézem, hogy a kilencvenharmadik percben egyenlítettünk, mégis bosszús vagyok, hogy nem nyertük meg a mérkőzést, mert hatvan-hatvanöt percig mi uraltuk a találkozót – mondta a Nemzeti Sportnak a 23-szoros magyar válogatott Nikolics Nemanja.

„Szervezettek voltunk, birtokoltuk a labdát, szerintem győzelmet érdemeltünk volna – folytatta a csatár. – Akkor azonban jött a kiállítás, amely ugyanúgy megtörte a csapatunkat, mint a legutóbbi fordulóban Atlantában. A kiállítás után sajnos le kellett mennem, hogy helyettem védekezőbb típusú játékos állhasson be, és őrizhessük az eredményt. Büszke vagyok a csapatra, mert megmutattuk, hogy karakteres együttes, amelyben munkál a győzni akarás."

Ez utóbbit bizonyította Bastian Schweinsteiger is, aki első meccsét játszotta új csapatában, és máris elnémította azokat, akik szkeptikusan fogadták a pályafutása zenitjén már minden bizonnyal túljutó, 32 éves német klasszist.

Mondanánk, hogy ennél jobban be sem mutatkozhatott volna a 2014-ben világbajnok, 2006-ban és 2010-ben vb-bronzérmes, 2013-ban Bajnokok Ligája-győztes középpályás a tengerentúlon, amennyiben nyert is volna a csapata, ám a legkevésbé rajta múlott, hogy nem így történt. Ő ugyanis már tizenhat perc után betalált a kapuba első amerikai tétmérkőzésén: a ghánai David Accam jobb oldali beívelése után remek mozdulattal fejelte a labdát a kanadaiak kapujába.

S nem ez volt az egyetlen emlékezetes megmozdulása, több labdájának is „szeme volt", egyszer pedig olyan ütemérzékkel adott kötényt az egyik montreali játékosnak, hogy az még a Schweini pályáját Európában végigkövetőeket is meglepte és elbűvölte. Végigjátszotta a kilencven percet, az utolsó pillanatokban is feltűnést keltett elszántságával, ahogy vezette rohamra csapattársait.

„Nagyszerű ember és vérbeli profi, máris bizonyította, hogy óriási erősítést jelenthet együttesünknek – mondta a német sztárról Nikolics Nemanja. – A védekezésből és a támadásokból is kivette a részét, egyáltalán nem féltette magát a pályán, bizonyítva, hogy nem csak levezetni érkezett Amerikába. Én is kaptam tőle három-négy fantasztikus labdát, az egyikkel ziccerben törtem kapura, de a játékvezető lest ítélt, nem vagyok benne biztos, hogy jogosan. Örülök, hogy itt van, sokat tanulhatunk tőle mindannyian. Ő igazi bajnok."

Négy forduló után a Chicago Fire a hetedik helyen áll az MLS tizenegy csapatot felvonultató Keleti főcsoportjában.

EMLÉKEZTETŐ

MLS, 4. FORDULÓ
Chicago Fire–Montreal Impact 2–2
(Schweinsteiger 17., Solignac 93., ill. Mancosu 61., Tabla 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik