MLS: ez a díj nem Némethé lett, de pazar góljával arathat

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 11:14
null
Németh Krisztiáné lehet az év legszebb góljának járó díj (Fotó: sportingkc.com)
Sebastian Giovinco, az észak-amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Toronto FC olasz válogatott támadója nyerte el a Newcomer of the Year-díjat, amely a bajnokság legjobb elsőéves, de profi múltú futballistájának jár. Németh Krisztiánnak, a Sporting Kansas City magyar válogatott csatárának pazar góljára továbbra is lehet szavazni.

Az MLS elismerését olyan futballista érdemelhette ki, akinek az idei volt az első MLS-idénye, de korábban játszott máshol profi szinten. Ennek értelmében a 28 bajnoki találkozón tíz gólt és hat gólpasszt jegyző Németh Krisztián is jó eséllyel „pályázott” a díjra.

A liga három jelöltre szűkített listáján azonban nem volt ott a 26 éves magyar válogatott támadó. A szavazók Sebastian Giovinco (olasz, Toronto FC), Didier Drogba (elefántcsontparti, Montreal Impact) és Mike Grella (amerikai, New York Red Bulls) közül választhattak. A klubok és a sajtó képviselői mellett a játékosok is voksoltak, s Giovinco toronymagasan az élen végzett Drogba és Grella előtt.

A 28 éves olasz támadó 33 bajnokin 22-szer volt eredményes, akárcsak a Sierra Leone-i Kei Kamara, ám Giovinco több gólpasszának (16) köszönhetően elnyerte a gólkirályi címet is. A kanadai táblázaton Giovinco MLS-rekordot jelentő 38 ponttal zárt, és vezérletével a Toronto története során először jutott be a rájátszásba.

A 37 éves Drogba a nyáron igazolt az Egyesült Államokba a Chelsea-től, így csak a szezon őszi felében játszott, ám tizenegy ligameccsén tizenegyszer talált be. A 28 éves Grella a másodosztályú Carolina Railhawksnál eltöltött év után került az MLS-be, s 33 összecsapáson kilenc gólt és hét asszisztot jegyzett a New York Red Bullsban.

Giovinco számos elismerése mellett az év legszebb góljáért járó díjat is kiérdemelheti, ám ott többek között Németh Krisztián pazar találatával is „meg kell küzdenie”. Az internetes szavazáson már csak négy gól maradt versenyben (az MLS 64 találatot párosított össze egyenes kieséses formában – a szerző), és Németh Krisztián szólógólja a nigériai Obafemi Martins szép találatával „harcol” a döntőbe jutásért.

Az MLS-idény legszebb góljára, s így Németh Krisztián találatára ide kattintva lehet voksolni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik