HIRDETÉS
HIRDETÉS
SMAHULYA ÁDÁM 2017.10.03 09:38 Frissítve: 2017.10.03 14:09

MLS: „Dávid Kornélt többen megismerték Chicagóban, mint Nikolicsot”

Hiába szerepel remekül a Chicago Fire és Nikolics Nemanja, a helyieket továbbra sem hozza lázba a csapat szereplése az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban.

HIRDETÉS
Nikolics népszerű Chicagóban, de… (Fotó: AFP)

 

A legutóbbi szezonban az utolsó helyen végzett a Chicago Fire az észak-amerikai profi labdarúgó-ligában (MLS). Ezúttal viszont biztosan ott lesz a hamarosan kezdődő rájátszásban, s ebben kulcsszerepe van a februárban szerződtetett Nikolics Nemanjának. A magyar válogatott támadó 21 góllal vezeti a góllövőlistát, ráadásul nemrég megdöntötte Ante Razov klubrekordját is az egy idényben szerzett gólok tekintetében. Legutóbb a New York City elleni mérkőzésen (1–1) is több mint húszezer ember (20 195) és majdnem telt ház volt a Toyota Parkban. Azt gondolhatnánk, hogy a médiában, valamint az utcákon is rendszeres beszédtémát jelent a csapat szereplése, ám ez nem így van.

„Van egy réteg, amely nyomon követi a csapatot – mondta el lapunknak Kőrösi László futballmenedzser, aki ötven éve él Chicagóban. – Itt még mindig háttérbe szorul a labdarúgás. A baseball, az amerikai futball, a kosárlabda, valamint a jégkorong népszerűbb. Atlantában legutóbb hetvenkétezren voltak kint a futballcsapat meccsén, sőt Kansasben is mindenki a labdarúgóklubról beszél. Kicsit irigykedem ilyenkor. Talán ha bejut az együttes a döntőbe, nagyobb lesz az érdeklődés. Az sem előny, hogy a stadion a város szélén van.”

 A GÓLLÖVŐLISTA ÉLMEZŐNYE
1. Nikolics Nemanja
(Chicago Fire) 21 gól
2. Diego Valeri
(Portland) és David Villa
(New York City) 20 gól
4. Josef Martínez
 (Atlanta) 18 gól
5. Ignacio Piatti
(Montréal) 17 gól

Aligha meglepő, hogy Nikolics Nemanját sem állítják meg percenként Chicagóban, pedig a 29 éves támadó elképesztően jó formában játszik. Nem véletlen, hogy bekerült a liga All Star-csapatába is, nemrég pedig arra szavaztak a szurkolók, hogy ő kerüljön-e a népszerű focis videojáték amerikai kiadásának borítójára. Ez még akkor is nagy szó, ha végül nem ő nyert.

„Az átlagemberek nem ismerik Chicagóban, miközben Dávid Kornélt például többen megismerték, pedig ő csak kiegészítő ember volt a Bullsban – folytatta Kőrösi László. – De a csapat szurkolói között nagy népszerűségnek örvend Nikolics. Leírhatatlan, mennyire kedvelik. Többször találkoztam vele, s amellett, hogy szenzációsan teljesít, nagyon szimpatikus, szorgalmas srác, és a szurkolók ezt nagyon értékelik. Kíváncsi vagyok, hogyan teljesít a rájátszásban, de a huszonegy gólja magáért beszél, bizonyította, érdemes volt szerződtetni. Szakmai szempontból ennyire sikeres magyar sportoló még nem volt Chicagóban, s szintén örömteli, hogy a többi magyarnak, így Sallói Dánielnek, Németh Krisztiánnak és Stieber Zoltánnak is jól megy a játék. A New York ellen is láttam egyébként magyar zászlót a Fire meccsén, és én is rendszeresen kijárok magyar barátaimmal a csapat mérkőzéseire. Az igazi azonban mégiscsak az volna, ha szélesebb körben is népszerűbb lenne a Fire.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.14 09:26:42

Légiósok NAGY ZSOLT

A Franciaországból távozott védő nem rágódik a múlton, jól megy a játék, várja a válogatott meghívót.

2018.08.08 09:07:30

Légiósok TÓTH ÁDÁM

A csatár szerint nem volt jó érzés két évvel ezelőtt elhagyni Kansast, de annál jobb a viszontlátás.

2018.08.01 10:48:48

Légiósok S. G.

A Fulham mellett a Freiburg és az FC Bruges ajánlatáról, illetve a Palermo szándékáról is tud a játékos édesapja.

2018.07.23 08:44:24

Légiósok CSILLAG PÉTER

A friss Szuperkupa-győztes csapat tagját a Zenit érdeklődéséről is kérdeztük.

2018.06.06 09:20:13

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Interjú az osztrák szövetségi kapitány segítőjeként dolgozó korábbi csatárral.

HIRDETÉS
HIRDETÉS