HIRDETÉS
HIRDETÉS
MALONYAI PÉTER
MALONYAI PÉTER
2018.01.01 22:29 Frissítve: 2018.01.02 08:14

Matek – Malonyai Péter jegyzete

HIRDETÉS

 

 
Gulácsi: Óriási tettnek tartom, hogy az elitmezőnybe sorolnak

Nem csupán játék a szavakkal, hogy Gulácsi Péter azért a legjobb, mert nem hiszi, hogy a legjobb. Nevezhetjük ezt kötelező szerénységnek, ám én inkább valós önértékelésnek tartom, elvégre az, hogy „legjobb”, igazán viszonylagos a csapatsportokban. Mindenesetre ő a Kicker osztályzatai alapján az ősz legjobb kapusa a Bundesligában, márpedig ha Bundesliga és Kicker, igazán mértékadó közegről beszélünk.

Nemcsak csapata, hanem a német elitbajnokság is sokat köszönhet neki, hiszen azzal, hogy stabil, elismert játékos, a sorozatot minden bizonnyal többen figyelik nálunk, mint egyébként. Aligha hiszem, hogy éppen a magyarországi érdeklődés nyom a legtöbbet a latban arrafelé a futballmarketinget illetően, ám ahol igazán profi a közeg, az üzlet valóban a piac törvényein alapul, minden pozitív adat számít(hat).

Meglehet, kissé sokat képzelek magunkról, pedig dehogy. Inkább kényszerűség, mint örömteli helyzet, hogy a legmagasabban jegyzett magyar kapcsán arra kell figyelnem, mi lesz aktuálisan a Schalke ellen, és hogy mekkora a Bayern folyamatos erőfölénye. Persze hogy jobb lenne, ha az itthoni küzdés jóvoltából büszkélkedhetnénk Európára szóló ranggal futballügyekben, de hát – pestiesen szólva – ez van.

Meg az, hogy a válogatott kapus magyar szemmel nézve egyéni versenyző az európai futball topmezőnyében, hiszen csapataink nem nagyon keverednek arrafelé, s a huszonhét esztendős ifjún kívül nincs stabil magyar csapattag a legjobb bajnokságokban.

MTK, Liverpool, Salzburg, Lipcse – jó egy évtizedes út vezetett el Gulácsinál a Kicker-elsőségig. Rengeteg munkája, öröme, csalódása van abban, hogy eljutott idáig, ha pedig ki kell emelnem egyetlen meghatározó mozzanatot, futballon kívüli eseményt említenék. Hatodikos volt a Radnóti gimnáziumban, amikor fogta magát, elment egy matematikaversenyre, és győztesen zárt.

Osztályfőnöke szerint okos, szerény gyerek volt, bármelyik más tárgyból is lehetett volna országos első.

Most a Bundesligában nyert tanulmányi versenyt, a gimnáziumi viadalt pedig azért érdemes felidézni, hogy ne feledjük: a legmagasabb szinten mindenfajta tevékenység – szellemi sport.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.06 09:20:13

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Interjú az osztrák szövetségi kapitány segítőjeként dolgozó korábbi csatárral.

2018.06.04 09:45:59

Légiósok BORBOLA BENCE

A Dinamo Kijev védője állítja, ha nem sérül meg Newcastle-ben, a mai napig Angliában lenne.

2018.05.30 11:56:58

Légiósok PÓR KÁROLY

„Előretekintek, most a Red Bull első csapata következik” – évértékelés a salzburgiak középpályásával.

2018.05.27 23:39:37

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nemcsak azt reméltük, hogy bajnokságaink nívója jobb lesz, hanem azt is, hogy hazai legjobbjaink a válogatottban kamatoztathatják a légiósoktól tanultakat.

2018.05.15 09:15:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Pályafutásom talán legnagyobb sikere a Hoffenheimmel szerzett bronzérem, mérhetetlenül büszke vagyok.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS