Magyar az űrben – Deák Zsigmond jegyzete

Vágólapra másolva!
2018.03.21. 23:53

Gulácsi Péter az osztályzatok alapján a 2017-es őszi szezonban a labdarúgó Bundesliga 1. legjobb kapusának bizonyult.

Gulácsi Péter ugyanekkor, ugyanitt a minden posztot és játékost tartalmazó összesített rangsorban az ötödik helyen végzett.

Gulácsi Péter kulcsembere az RB Leipzignek, amely legutóbb ezüstérmes volt a német első osztályban, szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében, majd most tavasszal bejutott az Európa-liga negyeddöntőjébe a Zenit kiverésével.

Gulácsi Péter bravúrjaival a lipcseiek a Bundesliga 1. előző fordulójában legyőzték a toronymagas favorit, címvédő Bayern Münchent.

Gulácsi Péter jelenleg a magyar válogatott (Nikolics Nemanjával holtversenyben) legértékesebb játékosa 4.5 millió euróval.

Gulácsi Péter iránt az ESPN hírcsatorna információi szerint két sztárcsapat, az angol Chelsea és a spanyol Atlético Madrid is érdeklődik.

Utóbbi friss hír, amelyen nincs mit csodálkozni, ha figyelmesen végigolvassuk az előtte felsorolt tényeket. Mi, magyarok legfeljebb azon merenghetünk, hogy mindez futballunk jelen helyzetében épp egy honfitársunkkal történik meg a világ legnépszerűbb, legprofesszionálisabb sportágában. Hát igen, abból az U20-as gárdából, amely világbajnoki bronzérmet szerzett 2009-ben, messze ő vitte a legtöbbre, akkor is, ha végül marad, ahol van. Ha pedig nem marad, hanem tényleg megy a brit vagy a spanyol fővárosba, s a Bundesliga után a Premier League-ben vagy a La Ligában szintén kulcsszerepet kap, akkor körülbelül olyanná válik, mint az eddigi egyetlen magyar űrhajós, Farkas Bertalan. Mindenki zajosan ünnepli, miközben tudja, hogy egyhamar nem követi más ebbe a magasságba.

Persze addig még sok víz lefolyik a Temzén, a Manzanaresen, a Weisse Elsteren, a Dunán és a földkerekség összes többi, ebben az ügyben nem érintett folyóján. Gulácsi sorsa függ Thibaut Courtois londoni és Jan Oblak madridi pályafutásának alakulásától, klubja és menedzsmentje hozzáállásától, no meg saját akaratától is. Erős vonzás az újtól s valamiféle taszítás a régitől: a papírforma szerint nagyjából ez egy váltás oka, nemcsak a futballban, az élet minden területén.

Mi meg tisztelettel figyeljük kapusunk karrierjének alakulását, abban a szerény reményben, hátha tényleg kilövik az űrbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik